Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız, CHP Bursa Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Birinç'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları eleştirdi.

                Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İster sosyal paylaşım sitesi, ister kitap ya da film olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek gerek Müslümanların mukaddesatına, Yüce Allah’ımıza, gerekse diğer din ve peygamberlere saldırı kesinlikle kabul edilemez. Halkın dini değerlerini alenen aşağılayan Birinç hakkında soruşturma başlatılması yerinde bir karardır ve kesinlikle bu hakareti cezasız kalmamalıdır" ifadelerine yer verdi.

Yıldız açıklamasına şöyle devam etti:

Allah inancı bütün kutsal dinlerin ortak paydasıdır. Bu hakaret Allah inancı olan bütün insanlara yapılmış bir hakarettir. Yüce Allah'ı, siyasi düşüncenize, kişisel kin ve nefretinize alet edemezsiniz. Zehirli dilinizi çekin artık dini değerlerimizden. Ülkemizde huzur ortamını bozmak ve kaos oluşturmak için bahane üretmeye çalışanlara bu millet izin vermeyecektir. Yüce Allah'a yapılan bu saygısızlığın, hakaretin hesabını hem bu millet hem de yargı mercileri sizden soracaktır.

Kimi zaman tahrik, kimi zaman siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya, tepkilerini hukuk ve İslam geleneğinin bizlere öğrettiği saygı ve naiflik ölçülerinde göstermeye davet ediyoruz.   Müslümanlar olarak bunun gereğini yerine getirmemiz gerekir. Bu vesile ile tüm Müslümanları,  amacı tahrik ve provoke olan bu tür girişimlerin ve kişilerin  oyununa gelmemeye,  dengeli ve sağduyulu  hareket etmeye davet ediyoruz.

Diyanet-Sen olarak Yüce Rabbimize ve dini değerlerimize  hakaret edenlere karşı başlatılan hukuki girişimlerin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

Editör: Doğu Gazetesi