Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer verdi; “Kahraman Ordumuzun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, bağrından çıktığı yüce Türk milletiyle birlikte verdiği destansı mücadelenin sonunda, tarihe altın harflerle yazdırdığı 30 Ağustos Zaferinin 96. yıldönümünde, bu büyük zaferi milletçe hep birlikte kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

Türk Milleti bu zafer ile tüm dünyaya, insanca yaşamanın ancak hür, bağımsız ve egemen bir devlet olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini vermiş ve bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu zafer, sadece askeri bir başarı olarak kalmamış tarih sahnesinde yeni bir Türk Devletinin doğmasına da zemin hazırlamıştır. Bugün, dünya milletleri ailesinin şerefli bir üyesi olarak varlığına devam eden Türkiye Cumhuriyeti, milletinin refahı, huzur ve mutluluğu için sürekli gelişmekte, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma gayretini kararlılıkla sürdürmektedir.

Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel vatanımızı, rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı şanlı bayrağımızı ve Cumhuriyetimizi korumanın yolunun milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmek olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat donanımlı bir ordu karşısında kazanılan bu zafer ile milletimiz, birlik ve beraberliğinden, hürriyet ve istiklalinden en zor koşullarda dahi vaz geçmeyeceğini adeta tüm dünyaya haykırmıştır.

Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan, yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu aziz milletimiz, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet ilkesinden hareketle, ülkemizin bütünlüğüne ve milletimizin birliğine kast etmek isteyen bölücü terör örgütlerinin de, demokrasimize kast etmek isteyen FETÖ’nün de ve ekonomimize zarar vermek isteyen şer odaklarının da üstesinden gelecektir.

Gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu eşsiz zaferi bizlere armağan eden İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır açıklamalarında; “Anadolu’nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 96. Yıldönümünü, büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. İstiklal mücadelemizin zaferle tamamlandığı 30 Ağustos 1922’de, vatanımızı ve milletimizi yok etmeye çalışan düşmanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile işgalci güçler karşısında verilen destansı mücadelenin büyük zaferi tüm dünyaya ilan edilmiştir.
 

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, aziz milletimizin en zor şartlar karşısında bile her zaman mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, toprağını, bayrağını ve hürriyetini canı pahasına koruyacağının kanıtlarından biri olarak tarihe geçmiştir.
Bugün de aynı azim ve ruh ile vatanımızın her köşesinde refah ve huzur ikliminin hakim olması, Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılınması ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için var gücümüzle çalışıyor, istiklalimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odakları karşısında azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Bu zaferi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, birliği ve huzuru için canlarını veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandılar.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy mesajında; “Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletinin kaderini değiştiren Büyük Zaferin 96. Yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. Bu gurur gününde aziz milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Zafer Bayramını en içten duygularla tebrik ediyorum.

Ağustos ayı, tarihimizin dalga dalga destanlaştığı, milletlerin ve devletlerin hafızalarına ebediyen silinmez bir mühür vurduğu şanlı zaferler ayıdır.

Bağımsızlık inancımızı ve hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz bu ayda 1071 Malazgirt muharebesiyle Anadolu’nun kapıları bizlere açılmıştır. Bu tarihten sonra bizleri bu topraklardan atmak için çeşitli bahanelerle üzerimize gelen emperyalist devletler, her defasında aziz milletimiz tarafından yenilgiye uğratılmış 30 Ağustos 1922 günü kazanılan Başkumandanlık meydan muharebesiyle bu toprakların ilelebet bizim kalacağı tüm dünyaya gösterilmiştir.

Atalarımız bu toprakları, canlarıyla, kanlarıyla vatan yaptılar. Yıkılan ve yakılan Anadolu'yu yeniden inşa ederek bir kalkınma hamlesi başlattılar. Bu gün bizlerde onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramını bizleri bölmek isteyen fitnelere karşı coşku ve heyecanla kutluyor, bizlere bu zaferi armağan eden bu toprakları bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, tüm gazilerimize, şehitlerimize ve 15 Temmuz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

AK PArti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci açıklamasında; “30 Ağustos Zaferi ile ortaya konan azim ve kararlılık bir milletin istikbali ve istiklali için gözünü kırpmadan nasıl bir fedakârlık ortaya koyduğunun en güzel göstergesidir.


Tarihi zaferlerle dolu olan Türk milleti için, 30 Ağustos Anadolu topraklarının ebedi olarak Türklerin yurdu olduğunu gösteren bir tarihtir. 1071’de Anadolu’nun kapılarının açılması ile birlikte bu topraklarda birçok devlet kuran ecdadımız tarafından son olarak 30 Ağustos 1922’de Yeniden Diriliş’ in Yeniden Yükseliş’ in destanı yazılmıştır.


Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 96. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur. Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakârlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından kurulan Cumhuriyet’i birlik, beraberliğimizi koruyarak güven ve istikrar ortamı içerisinde gelecek nesillere nakletmektir. Büyük zaferin 96. yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularla tebrik ederken bu büyük zaferin gururunu bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal’e ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, Türk Milleti’nin tarih boyunca birlik ve beraberliğini yıkmaya teşebbüs eden her türlü girişimi boşa çıkardığını ifade etti.

Bulut mesajında; “Tüm yokluklara rağmen, bu haklı mücadeleden, dünya tarihinde eşine az rastlanır bir zaferle çıkan Türk Milleti, yurdu için gerektiğinde canını vermekten kaçınmamış, ordusuyla kenetlenerek büyük başarılara imza atmıştır.  

“Gafiller İbret Çıkarmalı”

Bu aziz millet, yıkılmakta olan büyük bir imparatorluğun küllerinden yeni bir ülkenin doğmasına vesile olan kahraman evlatlarını daima minnet ve şükranla anmaktadır. Bu itibarla Türk milletinin tarihi zaferlerinin yıl dönümünde, hayale kapılıp ayrı toprak, yanlışa düşüp ayrı bayrak ve ihanete girip ayrı devlet peşinde olanlar, geçmişin kudretinden lazım gelen mesajları mutlaka almalıdır. Birliğimize, dirliğimize ve hayat hakkımıza göz koyan gafiller, yaşananlardan mutlak anlamda ders ve ibret çıkarmalıdırlar.

“Aziz Şehitlerimize Rahmet Diliyorum”

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. yıl dönümü dolayısıyla, bu topraklarda hür olarak ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı, kanları ve canları pahasına sağlayan Aziz Türk Milletini, Gazilerimiz ve Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarını kutluyor, bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan mesajında; “Birinci Dünya Savaşı sonunda imzalanan Mondros Mütarekesi ve Sevr Antlaşmasıyla vatan topraklarının paylaşılmasına 30 Ağustos 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen, tarihte eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesiyle son verilmiş ve genç Türkiye Cumhuriyetinin tohumları atılmıştır. Bu zafer; Türk milletini yok etmeye çalışan emperyalizme karşı ulusumuzun ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Bu zafer; tarihin ender kaydettiği büyük zaferlerden biri olması Türk Ulusuna bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının da yolunu açmıştır.

Büyük Önder'in bizlere sunmuş olduğu Cumhuriyet’e ve onun ilkelerine sahip çıkmak son günlerde daha da önem kazanmış ve içinde bulunduğumuz durum 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını yeniden düşünme ve değerlendirme yapma noktasına getirmiştir. Büyük Önder'in, öngördüğü çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmek için, Cumhuriyet'in bizlere sunduğu demokrasi kültürünü yaşam biçimi olarak benimsemeli, hukuk devleti, insan hakları ve demokratikleşme alanlarındaki eksikliklerimizi hızla gidermeliyiz. Bu konudaki başarımız, aydınlık yarınların kurulabilmesi, yurttaşlarımıza daha iyi olanakların sunulabilmesinin de yolunu açacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.

CHP Erzincan MErkez İLçe Başkanı Mesut Sağır ise mesajında; ““Nazım Hikmet’in ünlü mısralarında sarışın bir kurda benzettiği Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustos 1922′de Kocatepe’de Büyük Taarruz’un başlama emrini verdiği an Türk milletinin iki yüzyıldan beri süren kötü talihinin de sona erdiği andır. Kocatepe’de mutlak bir zaferin işaretini veren top ateşleri aynı zamanda tam bağımsız, özgür, egemen ve çağdaş bir Cumhuriyetin kurulacağının da müjdesini veriyordu.

Türk milleti yalnız ülkemizin düşmanlardan kurtarılması için değil, çağdaş, laik ve uygar bir devletin kurulması için de Atatürk’e tam destek verdi. Atatürk, milletten aldığı güçle Türkiye’ye çağ atlattı ve ülkemizin dünyanın en uygar ülkelerinin düzeyine ulaşmasının yolunu açtı. Aklın ve bilimin önderliğinde Türkiye’yi dünyanın en barışçı ve en saygın ülkelerinden biri haline getirdi.

Şimdi onun bu yüce eserini tahrip etmeye çalışanlar var. O’nun en büyük devrimlerinden biri olan Türk milletini bölüp parçalamaya çalışanlar var. O’nun Cumhuriyetin en temel dayanaklarından biri yaptığı laikliği ortadan kaldırıp Türkiye’yi otoriter bir din devleti yapmaya kalkışanlar ve bunlara payanda olanlar var.

Biz, Atatürk’e ve onun devrimlerine yürekten inananlar olarak onlara diyoruz ki: Başaramayacaksınız. Bu vesile 30 Ağustos Zafer Bayaramını bir kez daha kutlar saygılarımı sunarım” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi