30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Polisevinde Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Eşi Hatice Arslantaş tarafından resepsiyon verildi. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Sayın İsmail Serdar Savaş, Eşi Nesrin Savaş, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mülki ve askeri erkan, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 30 Ağustos Zaferi'nin yıl dönümünün büyük bir coşku ve gururla kutlandığını belirterek, katılımlarından dolayı davetlileri tebrik etti.

Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik eden Erzincan Valisi Ali Arslantaş konuşmasında; “Bu anlamlı günün kutlanmasını sağlayan, canı pahasına vatanımızı koruyan başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

“30 Ağustos, ecdadımızın istiklal mücadelesinde destan yazarak milletin azim ve inancı karşısında hiçbir gücün duramayacağını ilan ettiği gündür. 30 Ağustos, kahraman, hamiyetli vatan evlatlarının Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği direniş, vatan sevgisinin en eşsiz örneklerinden biridir.” Diyen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, “Milletimizin istiklalinin sembolü olan bu zafer, aynı zamanda bu toprakları yurt bilenler için bir ilham kaynağı olmuştur. Cumhuriyet’in İlanı’na giden yolda en büyük güç ve cesaret kaynağı olan, Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, tüm emperyalist güçlere karşı imanın, cesaretin, vatan sevgisinin tüm dünyaya ilanıdır. 19 Mayıs’la başlayan Türk milletinin milli mücadelesi 30 Ağustos Zaferi ile taçlanmıştır. “Bu topraklar için toprağa düşenlerin“ aziz hatırası için bu zafer ruhunu diri tutmak, gençlerimize bu ruhu aşılamak, öncelikli görevimizdir. Zaman geçse de şartlar değişse de milletimizin istiklaline engel olmak isteyen şer güçler bitmiyor, bitmeyecek. Biz her alanda güçlü olursak hiçbir güç bu vatan evlatlarına tahakküm kuramaz.

Şanlı geçmişimiz, umut dolu istikbalimiz için birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Ülkemizde istikrarı bozmak isteyenlere, milletimizin birlikteliğini engellemek isteyenlere, gönül köprüleri kurarak en güzel cevabı bugüne kadar verdik bundan sonrada vereceğiz. Biz büyük, kadim, güçlü bir ülkeyiz. Bunun bilincinde olup kıtaları taksim eden, mukaddeslerimiz uğruna canını feda eden ecdadımızın mirasına sahip çıkmalıyız. Herkes emin olsun ki, ülkemizin bütünlüğüne milletimizin birlik ve beraberliğine kast etmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, terörle ve ekonomik saldırılarla zayıf düşürmeye çalışan şer ve terör odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır.

Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan, yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu aziz milletimiz, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet ilkesinden hareketle bu terör ve şer odaklarının da üstesinden gelecektir. Şairin dediği gibi: “Ecdadımızın heybeti marufu cihandır. Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır”

Ülkemiz, Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda yoluna kararlı adımlarla devam etmektedir. Ulaşım, sağlık, eğitim, kültür başta olmak üzere birçok alanda dünyanın gelişmiş ülkelerinden biriyiz artık. Türkiye, dünyada sözü dinlenen, zor durumda olan birçok ülkenin yardımına koşan bir ülke haline gelmiştir. Bu bereketli topraklarda Cumhuriyet’imizin kazanımları doğrultusunda vatandaşlarımıza hak ettiği hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bu duygular içinde; 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu ve gururunu bizlere yaşatan başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliğinin korunması için azim ve kararlılıkla mücadele eden kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Sizleri saygıyla sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın konuşmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümü geleneksel Cumhuriyet kokteyli, sıcak ve neşeli bir atmosferde gerçekleştirildi. Programda orkestranın söylediği 10.yıl marşına tüm salon ellerinde Türk Bayrakları ile eşlik etti. Program pastanın kesilmesi havai fişek gösterinin ardından son buldu.

Editör: Doğu Gazetesi