“Sporla Engelsiz Hayata Merhaba” Projesi ile halk oyunları ve vurmalı çalgılar kursu ardından da yüzme ve dağcılık kursuyla çocuklarımıza sanatsal ve sportif faaliyetlerle hizmet verildi. “ Kardelen Her Mevsim Açar” Projesiyle 75.Yıl Bakım Ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki çocuklar, galoş üretimine başladı. “Bulaşık ve Temizlik İşciliği” projesiyle İş-kur finansmanlığında yapılan kursta ise Mengücek Gazi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde 5 ay boyunca çalışan 10 engelli çocuğun hayata adapte edilmelerine yardımcı olmaya çalışıldı.
 
 “Benim de Elimden Tutar mısınız” Projesi ile Erzincan da bir ilke imza atarak Avusturalya Büyük Elçiliğinden hibe alamaya hak kazanan dernek başkanı Gül Çağlıdil, “ilimizde ilk ve tek olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Oluşturulacak ahşap atölyesinde engelli çocuklarımıza hizmet verilecek ve çocuklarımızın yaptığı biblolar ile ne kadar hünerli olduklarını herkese göstermiş olacağız.” dedi.
1998 yılında kurulan ama adı 2012’den sonra duyulmaya başlayan derneğin, Gül Çağlıdil tarafından hayata geçirilmiş olması bir derneğin istenildiğinde neler başarabileceğinin somut örneğidir. 
Editör: Doğu Gazetesi