Gayrimenkul kira gelirleri üzerinden yıllardır çözüm getirilemeyen vergi kayıpları süre gelmektedir. Büyük bir meblağlar oluşturan bu kayıp dışı gelirler yeniden ele alınmalı ve yeni bir sistem getirilmelidir.

Çoğu kezkaçamak yollar aradığı ama hiçbir kesiminde memnun olmadığı sıkıntılar. Bu hususta ev sahiplerinin, kiracıların memnun olacağı ve mezkûr gelirlerin de çözüme kavuşacağı bir sistem devreye sokulmalıdır.Her iki tarafı bihuzur eden tatsız olaylar ve cezai müeyyidelerortadan kaldırılmalıdır.

Devlet giderlerini ve yatırımlarını karşılamak için her yıl ek kaynaklar temin etmek için tamimler, yasalar çıkarılmaktadır. Nedense kayıt dışı kalan kira gelirleri içinkesinçözümler getirilemiyor. Öyle bir çözüm getirilmeli ki, mal sahibi de kiracı da devlet de memnun olmalı. Keza kanunların yıllarca ulaşamadığı gizlenmiş kira gelirlerini kazanabilmesi amacıyla yeni düzenlenmelere ihtiyaç vardır.

Bu hususta düzenli ve sistemli bir şekilde ve acilen sadece bankaların aracılığıyla yeni bir sistem getirilmelidir. Kira sözleşmeleri, kişiler veya noter aracılığı ile değil de ücretsiz olarak direkt olarak sadece bankalar aracılığıyla yapılmalı bunun dışındaki sözleşmeler geçersiz olmalıdır.Vergilendirilmede oranlarlar ve muafiyetler yeniden ele alınmalı, kira bedeli ne olursa olsun sınır aranmaksızın bankalar tarafından düzenlenmelidir. Hiçbir şekilde diğer sözleşmelerin kişiler ve kanunlar önünde geçerliliği, söz hakkı olmamalıdır. Dolayısıylaküçük çapta da olsa sınırsız sayıdaki gayrimenkul kira gelirleri ortaya çıkacaktır.

Her ay muhatap bankalar tarafından tahsil edilen kira gelirlerine aylık isabet muafiyetlerotomatik olarak düşürüldükten sonra hak sahibine verilmelidir. Böylelikle malsahipleri her yıl vereceği beyannameler dışındabir ilişiği olmamalıdır Mal sahipleri de, uygulanan vergi miktarı 12 aya dağılacağından sonradan ödeme sıkıntıları ortadan kalkacağı gibi sonradan takip eden cezalarda kakacaktır.

Kiracıların ödememeleri, aksatmaları halinde muhatap banka devreye girip tahsil etmelidir. Keza tanınan ek süre zarfında ödeme yapılmaması halinde tahliye işlemleri hızlı ve basit hale gelecektir. Hatta bu işlemlerin düzenli bir şekilde yürütülmesi için ek birimleri açılmalıdır.Dolayısıyla mağduriyetler ve mahkemelerin,icra dairelerininyükleri de asgariye inecektir.

Sonuç olarak; vergi miktarı ne olursa olsun vergi kaçırma gibi bir problem olmayacak, mal sahiplerinin vergilerini sonradan ödeme sıkıntıları olmayacaktır.  Vergi oranı ne kadar düşürülürse deyine bugünkü gelirinin çok daha üzerinde kazanç sağlanacak ve her iki tarafta kazançlı çıkacaktır.