Pençe Kilit operasyonunda yaralanan ve tedavi altına alınan Gazi Piyade Komando Üsteğmen Kadir Erden Erzincan’a geldi. 

22 Nisan 2022’de Pençe Kilit operasyonunda El Yapımı Patlayıcı (EYP) basarak yaralanan ve tedavi altına alınan Piyade Komando Üsteğmen Kadir Erden, tedavisinin ardından memleketi Erzincan’a geldi.

Erzincan’ın girişinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan Gazi Piyade Komando Üsteğmen Kadir Erden, Erzincan Sivas karayolunda bulunan (Steak House) önünde bayraklarla süslenmiş yaklaşık 200 araçlık bir konvoyla karşılandı. Polisin önlem aldığı, üst düzey bürokrasinin tam kardo hazır bulunduğu karşılama programında Erdenin aile ve arkadaşlarının gururla slogan attığı gözlendi.

Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan evine kornalı bayraklı konvoyla gelen Gazi komando Üsteğmen Kadir Erden için evin bahçesinde kurban kesildi. 

Kadir Erden, evinin önünde yaptığı açıklamasında büyük mutluluk ve gurur yaşadığını ifade ederek; “Kendi memleketimde bizi seven herkesin bu şekilde ağırlaması gurur verici, mutluluk verici. Herkese çok teşekkür ediyorum, hepiniz hoş geldiniz” dedi. 

Ahır yangını korkuttu! Ahır yangını korkuttu!

Daha sonra konuşan AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır; “Öncelikle gururumuz, memleket için Kur’an için, bayrağı için canını seve seve milletimizin bağımsızlığı için kendini oraya adayan bu kıymetli gazi kardeşimizi yürekten tebrik ediyorum. Rabbim Kadir kardeşimizi tekrar aziz milletimize bağışlamıştır. Ben anne babasını tebrik ediyorum böyle bir evlat yetiştirdikleri için. O bizim hüzünlü yanımız olmasına rağmen aynı zamanda da o bizim aslan kahramanımız. Kendisini yürekten kutluyorum” dedi. 

Karşılamaya Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYU Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Gazi aileleri Koruma derneği başkanı Sabri Taş, Şehit aileleri koruma derneği Başkanı Abdülkadir Zengin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mücahit Özdemir