Genç çiftçilere yönelik uygulanan “Uzman Eller Projesi” ile verilen hibe desteği 100 bin TL'den 250 bin TL'ye çıktı

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır,  genç çiftçilere verilen destek miktarının arttığının müjdesini verdiler. 

Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada;"Tarımsal alanda eğitim veren üniversitelerin ilgili fakülte ve yüksek okul mezunları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilgili liselerin mezunu gençlere yönelik uzman eller projesi desteği arttırıldı.

Genç çiftçilere yönelik uygulanan “Uzman Eller Projesi” ile verilen hibe desteği 100 bin TL'den 250 bin TL'ye çıkarıldı.

Tabi ki bu desteklerle tarım da daha büyük bir ilerleme kat edeceğiz. Çiftçilerimiz artık toprağa sadece tohum değil bilimde ekiyorlar.

 Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü De İmzalandı 

Tarım ve Orman Bakanlığı ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile arasında bir protokol imzalayarak “Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü” çalışmalarına da başlattı. Bu protokol bağlamında MEB’e bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi gibi alanlarda eğitim veren lise ve denge okullarda da çalışmalar yapılacak.

Belirtilen okullarda çalışmalar yapılabilmesi için bu okullardan mezun olan kişiler de proje kapsamlarına dahil edilerek, daha geniş bir hedef kitleye ulaşılması sağlanacak. Proje çalışmaları için 2023 yılında başvurular güncel uygulama rehberi yayınlandıktan sonra gerçekleştirilebilecek.

Vakıf Katılım kar-zarar ortaklık modeliyle 3 milyar lira finansman sağladı Vakıf Katılım kar-zarar ortaklık modeliyle 3 milyar lira finansman sağladı

Tarıma gönül veren tüm genç çiftlerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandılar.

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz