AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’in Gazze saldırısına Avrupa’nın tutumuyla ilgili, “Avrupa ülkeleri çifte standart uyguluyor ve ikiyüzlülük içindedir” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, AK Parti Şişli İlçe Başkanlığının Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde düzenlediği sokak iftarına katıldı. Vatandaşla birlikte oruç açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını değerlendirdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonlarının orantısız ve bir o kadar da acımasız olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “Tabii ki Filistinli kardeşlerimiz için büyük üzüntü ve acı içindeyiz. Ramazan ayının beraberlik ve paylaşma ayı olduğunun bilinciyle iftarlarımızı halkımızla birlikte geçirmeye özen gösteriyoruz” dedi.

Gazze’ye karşı yürütülen askeri operasyonlar karşısında Avrupa’nın sessiz kalmasını vicdansızlık olarak değerlendiren Çavuşoğlu, “Avrupa ülkeleri çifte standart uyguluyor ve ikiyüzlülük içindedir. Çünkü insanların yaşama hakkına saygı duymayanlar ben insan hakları savunucusuyum diyemezler. Gezi olaylarında insanların protesto haklarını savunanlar bugün Avrupa’da soykırıma karşı ses yükselten insanlara yasaklar koyuyorlar” şeklinde konuştu.

Avrupa’nın her olayı kendi menfaatlerine göre yonttuğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Bu yaşananların bu dünyada olmasa da ahrette mutlaka bedeli ödenecektir. Bu bir insanlık dramı. Yapılan katliamı politize etmemiz gerekir. Siyasi düşünmememiz lazım. Hele hele çıkar dengesi asla gözetmemeliyiz. Bu zulmü kim yaparsa yapsın hepimiz karşısında olmalıyız. Siz gezi olaylarında insan hakları diyeceksiniz. Ülkemizi polisi ile eleştireceksiniz. Bugün kendi halkınıza protestoları yasaklayacaksınız. Hiç kusura bakmayın” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarla selamlaşan Bakan Çavuşoğlu akşam namazını kılmak için camiye gitti.

Kaynak: iha