AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilecek isim, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından açıklandı.
 
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı saat 11.10'da başladı.
 
Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ve 22 Mayıs Pazar günü yapılacak, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği toplantı, yaklaşık 50 dakika sürdü.
Toplantıdan Binali Yıldırım ismi çıktı. 
Binali Yıldırım kararı Erzincan'da ve Bakan Yıldırım'ın memleketi Refahiye'de davullu zurnalı kutlamalarla devam etti. Vatandaşlardın büyük ilgi gösterdiği kutlamaların Erzincan ayağında ise yağmur hakimdi. Yağmura rağmen Erzincan belediyesi'nin önünde kurulan dev ekran ile Binali Yıldırım'ın başbakanlığının açıklandığı toplantı Erzincanlılara naklen izlettirildi.
Ulaştırma denizcilik bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı toplantıda tam da isminin okunduğu sıralarda hüzünlendiği gözlemlendi. "Aynı yolda yürümüşüz biz aynı suyu içmişiz biz, Yazımız bir kışımız bir aynı dağın yeliyiz biz." türküsünün seslendirildiği toplantı ülke içinde yayın yapan tüm kanallar tarafından canlı olarak yayınlandı.
Binali Yıldırım Ömer Çelik'in sunumundan sonra söz alarak ülkenin içerisinde bulunduğu duruma ilişkin bazı açıklamalar yaptı. Diyarbakır'da katledilen sivilleri ziyarete gideceğini belirten Yıldırım, "milletim rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız" dedi. 
 
Binali Yıldırım kimdir?
 
1955 Refahiye Erzincan doğumludur. 58., 59., 60. ve 61. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükûmette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilidir.
 
58., 59. ve 60. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yaptı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yarıştı. Oyların %36'sını alarak seçimi ikinci sırada tamamladı. 5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlık görevine getirilmiştir. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükûmet'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanmıştır.
 
Görevde olduğu sürede Türkiye geneli bölünmüş yol ve otoyol çalışmaları hız kazanmış, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Osman Gazi Köprüsü yapılmış, birçok tünel projesi hayata geçirilmiş ve Yüksek Hızlı Tren hatları döşenmiş ve hattın Ankara - Eskişehir kısmı 13 Mart 2009 tarihinde hizmete açılmıştır. Hattın Ankara-Konya kısmı ise 23 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girmiştir.
Editör: Doğu Gazetesi