Trabzon Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu, bir kaç yıl içerisinde Trabzon şehir merkezinde 600 yataklı modern bir hastanenin inşa edileceğini söyledi.

Fatih Devlet Hastanesi’nin yıkılarak yerine yaptırılacak olan hastane projesiyle ilgili bilgi veren Dr. Kasapoğlu, “Fatih Devlet Hastanesi’nin yıkılarak yerine yapılacak olan 600 yataklı yeni hastane projesi, dünyada birçok ülkede yaygın olarak kullanılan kamu-özel ortaklığı modeliyle hayata geçirilecek. Mevcut sağlık alanının genişletilmesi için kamulaştırma süreci devam etmektedir. Sürecin en geç 2014 yılı sonuna kadar tamamlanmasını öngörüyoruz. Kamu özel ortaklığı modelinin önemli avantajlarından biri, kamu kaynakları ile 8-10 yılda tamamlanabilen bu tarzdaki büyük yatırımların 2-3 yıl gibi kısa sürelerde tamamlanmasına olanak sağlamasıdır. Dolayısıyla bu anlamda inşaat sürecinin maksimum 3 yıl olmasını ön görüyoruz” dedi.

İnşaat sürecinde hastanenin Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Numune yerleşkesine taşınmasının düşünüldüğünü kaydeden Dr. Kasapoğlu, “İnşaat sürecinde Fatih Devlet Hastanesi’nin taşınacağı yer ve merkezdeki sağlık hizmeti sunumunun kesintiye uğramaması için farklı alternatifler düşünülmektedir. Fatih Devlet Hastanesi’nin mevcut personel ve birimleriyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Numune yerleşkesine nakledilmesi şu an itibariyle ağırlıklı olarak düşünülmektedir. Numune yerleşkesindeki nitelikli alanların yeniden düzenlenmesi için çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ 2014 İLK YARISINDA HİZMETE AÇILACAK

Yenimahalle’de eski Tekel Binası yerine yaptırılan Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatının sürdüğünü kaydeden Dr. Kasapoğlu, “Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz kısıtlı fiziki mekanına rağmen ilimiz açısından önemli bir sağlık hizmeti sunmaktadır. 63 ünite kapasiteli ve içerisinde ameliyathane ve yataklı servis planlaması olan yeni Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin inşaatı halen devam etmektedir. 2013 yılı Kasım ayı itibariyle bitirilmesi öngörülmekteydi. Ancak yüklenici firma 6 aylık süre uzatımı aldı. İnşaat süreci hızlı bir şekilde ilerleyen hastanenin en geç 2014 yılının ilk yarısında hizmete açılacağını ön görüyoruz” diye konuştu.

KAŞÜSTÜ YERLEŞKESİ'NE MR CİHAZI KURULACAK

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü yerleşkesinde MR cihazı olmadığı için hastaların merkeze taşınması ile ilgili Kasapoğlu, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kaşüstü ve Numune Yerleşkesi olmak üzere iki farklı yerleşkede hizmet vermektedir. MR cihazı sadece Numune yerleşkesinde olduğu için, Kaşüstü Yerleşkesi'nden MR çekimi için merkeze hastaların nakledildiği doğrudur. Kaşüstü Yerleşkesi'ne de MR cihazı alımı ihale sürecinde olup 2014 yılı başında bu yerleşkeye de MR cihazını kurmuş olacağız. Dolayısıyla bu sorunda ortadan kalkmış olacaktır.”

Dr. Mustafa Kasapoğlu, Numune yerleşkesindeki Onkoloji Servisi'nin bir kısmının taşındığını ifade ederek “Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hem medikal onkoloji hem de radyasyon onkolojisi birimlerimiz bulunmaktadır. Numune yerleşkesindeki medikal onkoloji ünitemiz mevcut haliyle ihtiyaca cevap verememektedir. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü yerleşkesinde yüksek standartta bir kemoterapi ünitesi hizmete girmiştir. Radyasyon onkolojisi birimimiz ise Numune yerleşkesinde hizmet vermeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

KADIN DOĞUM HASTALARININ DURUMU

Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin kapatılarak Kaşüstü yerleşkesine taşınması ve bu nedenle hastaların özel hastaneleri tercih etmesi ile ilgili olarak “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi birleşme sonrasında, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kaşüstü yerleşkesine taşınarak fiziki mekan açısından daha nitelikli bir yerde hizmet vermektedir. Merkezde ise sadece poliklinik hizmeti verilmektedir. Kaşüstü yerleşkesinin ulaşım durumunun özellikle direkt hatlar eklenerek rahatlatılması kadın doğum başta olmak üzere diğer branşlarda da hastaneye müracaat sayılarını arttıracaktır. Fatih Devlet Hastanesi’nin Numune yerleşkesine taşınması sürecinde bu hastane bünyesinde Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları için hem poliklinik hem de yataklı servis hizmeti de ayrıca planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha