Diyarbakır’da, çetin kış şartlarıyla kendi olanaklarıyla mücadele etmeye çalışan ve donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Suriyeli sığınmacılar, yardım bekliyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yüzlerce Suriyeli sığınmacı, çetin kış şartlarına kendi olanaklarıyla direnmeye çalışıyor. Fatih Mahallesi’nin ara sokaklarında gece donma tehlikesi geçiren ve derme çatma evlerde 10 kişilik gruplar halinde yaşayan Suriyelilerin durumu içler acısı. Kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini anlatan sığınmacılar, evlerinde ve sokaklarda yalın ayak dolaşıyor. Giyecek elbise, yiyecek ekmek ve yakacaklarının olmadığını aktaran sığınmacılar, yetkililerden yardım bekliyor.

Üstlerine atmaları için bir tek battaniyenin bulunmadığı evlerde yaşam mücadelesi veren sığınmacılara yardım eden Sedat Çelik isimli vatandaş, “Devletin yetkili kurumları bu ailelere bir yardım ellerini uzatsınlar. Bizler elimizden gelen bütün gayretleri gösteriyoruz ama nereye kadar? Bu insanların halini görün, ya devletin yetkili kurumları bu mültecilere yardım etsin ya da yardımları bir konteynera bıraksınlar” dedi.

Kaynak: iha