Sosyal medyada ve çeşitli televizyon programlarından ‘Melis’e Kan Ver’ ve ‘Melis’e İlik Lazım’ başlıklarıyla başlatılan kampanyalar sonunda Almanya’dan uygun kemik iliğinin bulunmasıyla yeniden sağlığına kavuşma şansı doğan sekiz yaşındaki İzmirli Melis Akbaş’ın yeniden sağlığına kavuşmasına saatler kaldı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastahanesi’nde tedavisi süren ve 19 Aralık Perşembe günü gerçekleşmesi beklenen kemik iliği nakli ameliyatına hazırlanan Melis ve 2,5 yıldır onun yanından bir an bile ayrılmayan annesi Sevil, babası Bahadır Akbaş’ın heyecanı ise dorukta.

İLİK ÇARŞAMBA GECESİ UÇAKLA GELECEK

Almanya’daki donorün bağışladığı ve yüzde 90 oranında uyumlu olduğu tespit edilen kemik iliğinin yarın akşam (18 Aralık 2013) uçakla İzmir’e gelmesi bekleniyor. Melis Akbaş, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Savaş Kansu ve ekibi tarafından gerçekleşecek olan operasyon sonrası müşahade altına alınacak.

NAKİL İÇİN HAZIRLIK SÜRÜYOR

Naklin başarı ve uyum oranının yaklaşık 3-4 hafta içerisinde ortaya çıkmaya başlayacağını belirten Melis’in babası Bahadır Akbaş, “Şu anda Melis’in 19’unda nakli gerçekleşecek. Nakil için hazırlıklar sürüyor, kemoterapi alıyor. Kemik iliği Almanya’dan Çarşamba gecesi uçakla gelecek ve Perşembe günü nakil operasyonu gerçekleşecek. Kemik iliği nakli Almanya’dan yapılacak. Bir iki gündür sıkıntılı geçiyor zaman Melis için, aldığı ilaçlardan dolayı. Ama onlar da geçecek. İnşallah bekliyoruz. Ben doktorlarımıza, basına çok teşekkür ediyorum. İnşallah şifayla çocuğum sağlığına kavuşacak” dedi.

DUA EDİYORUZ

Baba Bahadır Akbaş, operasyonun ciddiyetinin ve risklerinin farkında olduklarını, kendilerini olumsuz durumlara da hazırladıklarını, kızları Melis’in 2,5 yıllık ağır tedavi sürecinin sonunda sağlığına kavuşması için dua ettiklerini söyledi.

NAKİL ÖYLE KOLAY BİRŞEY DEĞİL. İNŞALLAH BAŞARILI OLUR VE EMEKLERİMİZ BOŞA GİTMEMİŞ OLUR

Melis’in aldığı kemoterapi nedeniyle biraz halsiz ve operasyon nedeniyle heyecanlı-stresli olduğunu dile getiren Akbaş, “Şu anda zaten tüm şeyleri düşünerek davranıyoruz. Umarım en iyi şekilde sonuçlanacak. Tabi her şeye hazırlıklıyız. Ağır bir şey. Kemik iliği nakli öyle kolay bir şey değil. İnşallah nakil tutar ve sağlığına kavuşur. Emeklerimiz boşa gitmemiş olur.

Eşimin genel durumu da iyi. Şu anda Melis iyi, dediğim gibi iki gündür kemoterapiden dolayı biraz rahatsızlığı var. Annenin genel durumu iyi. Sağlıklı. Bir sıkıntı yok. Melis ile ilgileniyor. Heyecanla Perşembe gününü bekliyoruz. İnşallah en iyi şekilde anlatacağız.

Şu anda ilk başta bir ay içerisinde belli oluyormuş zaten. Eğer kötü bir olay olmazsa bir ay içerisinde bu sonuçlanacak. Ondan sonra da eve gidip kontrollere gidip geleceğiz” diye konuştu.

ORDU’YA GERİ DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ

Yaşadıkları memleketleri Ordu’dan Melis’in tedavisinin sağlıklı yürümesi için İzmir’e taşındıklarını kaydeden baba Bahadır Akbaş, Melis tam olarak sağlığına kavuşmadan da İzmir’den ayrılmayacaklarını belirtti:

“Ordu’dan Melis için geldik. Tek düşüncemiz şu anda Melis. Onun sağlığı ve tedavisi için geldik. Geri dönmeyi düşünmüyoruz. Melis sağlığına kavuşsun yeter. İzmir’de sağlığına kavuşturmak. “

Kaynak: iha