Kış aylarıyla birlikte üst solunum yolu hastalıklarında artış meydana geldi. Vatandaşlarda görülen 3’lü salgın hastanelerde yoğunluğa neden oldu.

Sıcak çarpmasından korunma yolları neler Sıcak çarpmasından korunma yolları neler

Hastalık sonrasında direnci kırılan vatandaşlar tekrar hastalığı almamak için direnç artırmanın yollarına arıyor. Uzmanlar ise hastalık sırasında ve sonrasında direncin artırılması için şu besinlerin tüketilmesini öneriyor.

Nar

Antioksidan gücü yüksek olan nar içerisinde ki polifenoller sayesinde hücre hasarını azaltıyor.

Turunçgiller

Limon, portakal ve mandalina C vitamininden zengin olmaları sebebiyle mutlaka tüketilmesi gerekiyorlar. Bu meyveler, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Yumurta

Yumurta grip geçirdikten sonra hücre hasarını toparlamak için artan protein ihtiyacına destek olur.

Balık

İyot, protein ve sağlıklı yağ içeriğiyle balık vücudun direnci artıran besinlerden biri.

Brokoli

“Brokoli; C vitamini, K vitamini ve biyoaktif bileşikler içermesiyle bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor, inflamasyonu azaltıyor. Zengin lif içeriği kalp-damar sağlığınızı koruyor. Aynı zamanda sindirimi kolaylaştırarak, kabızlık probleminden koruyor.

Havuç

Havuç; bağışıklık sistemini güçlendiriyor. A vitamini, K vitamini, potasyum içeriğiyle kan akışını düzenliyor. Tansiyon problemi olan kişileri olumlu etkiliyor.

Zencefil

Zencefil, bağışıklık güçlendirici etkisinin yanı sıra mide bulantısına da iyi geliyor. Bakteri ve virüslere karşı koyarak hasta olma riskinizi azaltıyor. Grip sırasında veya sonrasında mide bulantısı yaşıyorsanız zencefil çayı tüketmeyi deneyebilirsiniz.

Bal

Bal, hastalık sırasında oluşan öksürük semptomlarını azaltıyor ve uyku kalitesini artırıyor. Grip sonrası hala öksürük semptomları yaşıyorsanız günde 1 tatlı kaşığı bal tüketmeyi deneyebilirsiniz.

Badem

Badem, bolca E vitamini, magnezyum ve lif içeriyor. İçerisindeki sağlıklı yağlar kötü kolesterolü düşürerek kalp sağlığınızı güçlendiriyor. Ayrıca E vitamini gibi güçlü antioksidanlar sayesinde bağışıklık sisteminizi destekliyor.

Su

Su tüketimi grip virüsü ile mücadelede ve iyileştikten sonra oldukça önemli. Ateş ve enfeksiyon ile vücudunuzun kaybettiği suyu geri toplamak gerekiyor.

Editör: Sena ERDOĞAN