Karşılamanın ardından Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle Ak Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ve beraberindekiler, Karaman’da vefat eden Erzincanlı polis memuru Yusuf Bircan Demirol’un cenaze törenine katılarak vefat eden polisin yakınlarına baş sağlığı dilediler.
Cenaze töreninin ardından Erzincan Valiliğini ziyaret eden Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım, Vali Abdurrahman Akdemir ile görüştü. Gerçekleşen görüşmede konuşan Erzincan Valisi, “Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım’ı Erzincan’da görmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.
Görüşmede, Erzincan’da bulunmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım, Pazar gününe kadar Erzincan’da kalacağını belirterek bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Erzincan’a geldiğini ifade etti.
Yıldırım, Erzincan Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM)’nin açılışına katıldı
Erzincan Valiliği ziyaretinin ardından Erzincan Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katılan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım’ı çok sayıda partili ve vatandaşlar karşıladı.
Düzenlenen açılış programında ilk olarak bir açılış konuşması yapan Ak Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır: “ Bugün hasretin bittiği, Sayın Bakanımızın Erzincan’a gelişi biraz uzun sürdü. Bugün burada inşallah hasreti bitiriyoruz. “Bize Her Yer Erzincan” olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum. İster İstanbul’da olsun, ister İzmir olsun bize “Her yer Erzincan” işte milletin saflarında yer alan devlet adamı millet adına konuşanlardır. İşte bizim evladımız, Binali Yıldırım sizlerle buluşmak için buradadır. Ben kendisine tekrar hoş geldin diyorum saygılar sunuyorum” diye konuştu.
 İl Başkanı Çakır’ın konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım: “ Bu ülkemiz, güzel memleketlerimiz, birlik, beraberlik içinde millet olarak, kardeşçe, daima ileri, daima geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bu güzel yurdumuzu hepimiz çok seviyoruz. Farklılıklarımız olabilir. Hiçbirimiz nasıl dünyaya geldiğimize karar veremiyoruz. Tenlerimiz farklı olabilir, göz renklerimiz farklı olabilir saç rengimiz farklı olabilir ama farklı olmayan bir şey var oda gözlerimizden akan yaşıdır. Onun için sizlere bugün İzmir’den, İzmirli hemşerilerimden selam getirdim. Şimdi burada bugün bu zamana kadar neler yaptığımızı anlatacak değilim biliyorsunuz önümüzde 30 Mart yerel seçimleri var. Erzincan’da Türkiye’nin her tarafından belediye yöneticilerini, meclis üyelerini, il genel meclisi üyelerini seçeceğiz. Biz önümüzde ki yeni 5 yıl için şehri yönetecek hemşerilerimize hizmet edecek kardeşlerimizin, seçimini sizler yapacaksınız. Kimi seçerseniz seçin ama seçiminiz Erzincan’a olsun sonunda Erzincan kazansın. 11 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyetinde rekor düzeyde milletime onurla, şerefle hizmet ettim. Yudumun her köşesinde binlerce esere Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sayısız eserler kazandık. Şimdi de hemşerilerinizden birisi olarak, Türkiye’nin çok önemli bir şehrine Ak Parti İzmir Büyük Şehir Belediyesine aday olarak partimiz tarafından görevlendirildim. Gece, gündüz İzmir’in 30 ilçesi bin 400 mahallesi her tarafını dolaşıyoruz. Hemşerilerimizle buluşuyoruz kendimizi tanıtıyoruz onlar bizi tanıyorlar merak etmeyin bir Erzincanlı nasıl temsil etmesi gerektiğini düşünüyorsanız sizi öyle temsil ediyoruz. Bugün İzmir’den buraya direkt uçuş var onu da biz başlatmıştık herkes çok memnun, Erzincan’dan artık Umre seferleri de başladı. Erzincan gittikçe havalanıyor. Gelen Erzincan’a bir daha geliyor. Çünkü tadı damağında kalıyor.
Allah’a şükür yeter ki canımız sağ olsun birbirimize güçlü şekilde sarılalım her işin üstesinden geliriz. Hiç kimse bu milleti bu büyük ülkeyi, yanlış bir yola sürükleyemez bundan emin olabilirsiniz. Ülkemizin çok şanlı bir tarihi var. Milletimizin hür ve bağımsız yaşama geleneği var. Biz sömürgeli bir devlet olarak gelmedik. Kimseyi de sömürge yapmadık. Çünkü biz yaradılanı hoş görürüz, yaradan dan ötürü anlayışı ile geliyoruz. Bizler halka hizmeti, hakka hizmet olarak şiar edinmiş bir neslin torunlarıyız. 30 Mart Erzincan’da ve Türkiye’de inşallah yeni bir dönemin yerel hizmette yeni bir başlangıcın, tarihidir. Benim hemşerilerim Erzincan’da en iyi kararı vereceklerine hiç şüphem yoktur. Sizlere adım kadar inanıyorum, adım kadar güveniyorum.
Erzincan’a gelen uzun süre memleketimizden ayrı kalmış hemşerilerimizin güzel hatıralarla döndüklerini ve bunu bize anlattıklarını gördükçe sizler gibi benim göğsüm kabarıyor. Bu topraklara biz çok şey borçluyuz çünkü bu topraklar bize hayat verdi. Burada bizim dedelerimizin, dedeleri var. Ölmüşlerimiz, hemşerilerimiz var. Bu topraklara çok şey borçluyuz. Bu topraklar bu ay yıldızlı bayrağın dalgalanması için hayatını seve seve veren şehit kanlarıyla sulanmış topraklar. Onun için her zaman ilk günden beri milletimin hizmetinde oldum. Siyaseti hep ama hep hizmet olarak gördüm. Hiçbir şekilde hizmette ayrıcalık yapmadım. O partilidir, bu partilidir, oy vermiştir vermemiştir demedim. Çünkü biz inanıyoruz ki insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı ile çalıştık ve ülkemiz bu günlere geldi.11 yıl dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Yollara bakın, havaalanlarına, demiryollarına, denizciliğimize bakın her tarafta birbirinden önemli hizmetler var bugünde inşallah sizlerin kardeşiniz olarak İzmir’den bayrağımızı 30 Mart’ta Kadife Kaleye dikmek için canla başla çalışıyoruz. Allah sizinde yardımcınız olsun, bizim de yardımcımız olsun amacımız ülkenin doğusu ile batısını kuzeyiyle, güneyiyle birbirine yakınlaştırmak milletimizi bir ve beraber kardeş olarak kucaklaştırmaktır. Bunun için çalışıyoruz ve desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım konuşmasının ardından SKM’nin açılış kurdelesini keserek merkezin Erzincan’a hayırlı olmasını diledi.
Daha sonra seçim koordinasyon merkezini gezen Yıldırım, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Yıldırım, Esnafı Ziyaret Etti
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik eski Bakanı Binali Yıldırım SKM’nin açılışından sonra Erzincan esnafını tek tek gezdi. Açılış sonrasında Erzincan esnafını ziyaret eden Yıldırım, esnaf ile tek tek görüşerek, esnafın sorunlarını dinledi.  
Editör: Doğu Gazetesi