İliç’te madencilik çalışmaları yapan Alacer Gold Madencilik Şirketi bölgede eğitime destek vermek amacıyla 400 öğrenci kapasiteli 16 derslikten oluşan okulun inşaat çalışmalarına başladı. Firma ayrıca yatılı kalacak öğrencilerin ve öğretmenlerin iyi ortamlarda yaşamalarını sağlamak 2 adet 20 dairelik stüdyo pansiyon binası da yapıyor. Yeni yapılacak okulun en son teknoloji ile donatılması planlanırken, okulda laboratuar, kütüphane, spor alanı, oyun alanı, sosyal tesislerde yapılacak.
Anagold Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Alper Sezener yurt dışından gelen Alacer Gold Yönetim Kurulu üyelerine ev sahipliği yaparak, İliç Kaymakamlık binasında bulunan okul maketini gösterdikten sonra, temelleri atılan okul binasının yerinde, heyete bilgiler verdi.
Alacer Gold CEO’su Davit F Quinlivan ‘İnşaat çalışmalarının başladığını belirterek; “Bölgenin ekonomik sosyal ve özellikle eğitimdeki kalkınmalarına çok önem veriyoruz. İliç’teki eğitim seviyesini Türkiye standartlarının üzerine çıkarabilmek için tam donanımlı okul yapıyoruz. Bu okuldan mezun olacak çocukların yarın ki Türkiye’de en aktif görevlerde yer almalarını istiyoruz” dedi.
Alacer Gold Madencili’ğin Türkiye Başkanı Howard Stevanson ise yeni okul binasının ilçeye hayırlı olması dileklerinde bulunarak; “İliç’te ki sosyal kalkınmalara önem veriyoruz, her kalkınmanın başında öncelikle eğitim geliyor. Önce okulu yaparak çocukların iyi eğitim almalarını sağlayarak diğer projelerimizi uygulamaya başlayacağız” diye konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi