Araç trafiğine kapalı ya da tam aksine trafiğin çok yoğun olup da ulaşılması gecikebilecek cadde ve sokaklardaki trafik kazaları, çeşitli yaralanmalar ile kalp krizi gibi acil müdahale gereken vakalara zamanında ulaşmak amacıyla başlatılan Bisiklet ve Motosikletli Sağlık Ekipleri Projesi'nde çalışmalarda sona gelindi.
Erzincan Bisikletliler Derneği kurucusu aynı zamanda Erzincan 112 Acil Servis Ambulans Doktoru Tayfun Gündüz ve Dr. Ümit Rezzukoğlu, Türkiye Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Suyabatmaz önderliğinde, Sağlık Bakanlığına bu konuyla ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Gündüz, Bisiklet ambulanslarda amaç şehrin kalabalık noktalarında, vakalara kısa sürede ulaşabilmek ve vakaya erken müdahale edebilmek. Bisiklete binen kişi hem sürücü hem de paramedik olarak görev yapacak. 112 acil ekiplerinin bisikletleri bu iş için özel olarak yapılacak ve çantalarında sargı bezlerinden, ilaçlara hatta mobil şok cihazına kadar bulunması gereken pek çok tıbbi cihaz bulunacak. Bisiklet Ambulans ekipleri olası durumlarda, ufak tıbbi müdahalelerle iyileşecek hastalara müdahale edecekler. Ya da ambulans gelene kadar ilk müdahaleyi yapacaklar. 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi ile sürekli olarak telsiz bağlantıları ile olay yerine intikal edecekler.
Türkiye’de bu uygulamanın ilk kez İzmir’de gerçekleştiğini belirten Gündüz, bu çalışmanın Erzincan’da hayata geçmesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirterek, eğer Erzincan’da da bu uygulama hayata geçerse Erzincan bu anlamda Türkiye’de sayılı iller arasında yerini alacaktır. Vakalara, trafiği çok fazla aksatmadan hem erken müdahalede bulunabileceğiz.
 Bu konuyla ilgili olarak Türkiye Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Suyabatmaz, Sağlık Bakanlığıyla aktif olarak görüşmeleri devam ediyor. Önümüzdeki süreç içersinde biz de Sağlık Müdürlüğümüzle temaslarda bulunarak Bisiklet ambulans noktaları oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. 
Editör: Doğu Gazetesi