81 ilde oy kullanma saatleri 81 ilde oy kullanma saatleri

Başkan Bekir Aksun mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 84. yıldönümünde bir kez daha şükran ve özlemle anmaktayız.

Mustafa Kemal Atatürk, bir ulusun ve hatta tüm dünyanın kaderini değiştiren ölümsüz bir kahraman, bütün hayatı mücadelelerden ve savaşlardan ibaret olan, ömrünü vatanına ve milletine vakfetmiş, adını tarihe altın harflerle yazdırmış dünya lideridir.

Hayatını vatanına ve milletine adayan Türk’ün son Ata’sı, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Türk Milleti’nin istiklaline ve istikbaline adanan 57 yıllık ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı matem günü olmaktan ziyade, Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, eserlerini ve fedakârlıklarını anma günü olarak idrak ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk; “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.” diyerek fikirlerini anlamanın önemini vurgulamıştır.

Mustafa Kemal Atatük’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, güçlü bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bizler de Atatürk’ün gösterdiği istikamet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi ve milletimizi hak ettiği seviyelere çıkarma gayreti içerisinde yolumuza kararlılıkla devam etmeliyiz.

10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan ayrılan Türk’ün son Ata’sını, bugün itibariyle ebediyete intikalinin 84. yıldönümünü idrak etmekteyiz. Aramızdan ayrılmasının derin üzüntüsünü hissettiğimiz bugünde kendisini saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Bu vesileyle İstiklal Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi