Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Eski Bakanı,AK Parti Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ErzincanBelediyesi Kültür Evi'nin arkasında hazırlanan sahur programına katıldı. 

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı sahur programında konuşan Binali Yıldırım, herkesin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Yıldırım, bayrama girerken kardeşliği daha da artırdıklarını ve sahur sofrasında hep beraber olduklarını belirtti.

Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ama bu mutluluğu yaşayamayan dünyanın başka bölgelerinde insanlar var. Biz burada sahur sofrasında buluşurken Gazze'de, Filistin'de İsrail'in bombalarıyla hayatını kaybeden çocuklar var kimsesiz, savunmasız kadınlar, sivil insanlar var. İsrail vuruyor, dünya susuyor, insanlık ölüyor. İşte bu suskunluk içerisinde hiç ara vermeden sesini yükselterek bu vahşete bu katliama dur diyen bir ülke var Türkiye. Bir ses yükseliyor Recep Tayyip Erdoğan, bütün dünyaya rağmen bu insanlık suçuna, bu vahşete isyan ediyor." 

10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağını ve 12. cumhurbaşkanının ilk defa milletin oylarıyla seçileceğini hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biliyorsunuz cumhurbaşkanı seçimleri Türkiye'de hep problem oldu. Ya darbeler sonucu oldu ya da dayatmalar sonucu oldu. Çok azında milli irade tecelli etti. Düşünün o günleri, hatırlayın 2007'de cumhurbaşkanı seçeceğiz dünyada eşine benzerine rastlanamayan bir hukuk icat edildi, bir 367 icadı çıktı. Biz mecliste neredeyse meclis aritmetiğinin üçte ikisine sahipken cumhurbaşkanı seçemedik. İşte bu o tarihi kararın verilmesi için önemli bir andı. Dedik ki madem olmuyor o halde biz de cumhurbaşkanı bundan sonra vekiller aracılığıyla değil milletin kendisi tarafından seçilsin."

Daha sonra Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın ilkokulda çekilmiş bir fotoğrafı ile ilkokul diploması hediye edildi.Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Binali Yıldırım'ın Başabakan Recep Tayyip Erdoğan'la çekilmiş bir tablo takdim edildi.Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat ise halıya işlenmiş Binali Yılıdırım potresi takdim etti.Ardından Erzincan Belediyesi Mehteran ekibi gösteri sundu.

Sahura Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Polat bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Editör: Doğu Gazetesi