İl merkezine 155 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırlı ilçesinin Büyükgelengeç köyünde dün aniden bastıran dolu ve şiddetli yağmurun ardından sel meydana geldi. Yaklaşık 150 kişinin yaşadığı 30 hanelik köyde meydana gelen sel, dere yatağının kenarında bulunan binalara zarar verdi.
Yaklaşık 9 evde hasar, 300 kadar küçükbaş hayvanın da telef olmasına neden olan Sel’in ardından bölgeye giden Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir, köyde incelemelerde bulundu. İncelemelerde köy halkı ile yakından ilgilenen Sayın Valimiz, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi.
İncelemelerin ardından bir açıklamada bulunan Valimiz Sayın Abdurrahman Akdemir, iki derenin buluştuğu noktada olan bir evin yıkıldığını ve toplamda 9 evin hasar gördüğünü, bazı ahırların ise kullanılamaz durumda olduğunu ifade ederek; Erzincan Kızılay Şube Başkanlığı tarafından çadır, battaniye, ekmek ve gıda maddelerinin bölgeye sevk edildiğini söyledi.
Açıklamasında İl Özel İdaresi, Kızılay ve AFAD tarafından köyde olağanüstü bir çalışma başlatıldığını dile getiren Sayın Valimiz, “Çok kısa süre içerisinde devlet olarak yaraları saracağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. 3 vatandaşımız hafif yaralı ve can kaybı yok. Kızılay çadır ve yeme içme teşkilatlarını kurdu. Bugün hasar tespit çalışmalarını yapıyoruz. Hasar tespit çalışmaları neticesinde köyün taşınması yönünde bir karar çıkabilir. Çünkü köy üç derenin buluştuğu bir alanda kurulu. Bundan sonrada böyle bir afet yaşamamak için bu köyü uygun bir yere taşımamız gerekiyor. Valilik olarak vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için büyük bir gayret içerisindeyiz. " diye konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi