2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Kış Turizm Merkezi ilan edilen ve Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olması planlanan Ergan Dağı Kayak Merkezinde yapılan çalışmaların sonlanmasının ardından kayak sezonu da başladı. Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezine hafta sonu olması sebebiyle yüzlerce kayak sever akın etti. Tesiste kaymayı bilenler kayak yapmanın keyfini doyasıya yaşarken bilmeyenler ise dağ gezisi ve gondollara binerek manzara ve doğanın keyfini çıkardılar.
          Kayak severler tesislerin açılmasıyla birlikte tesise kayak yapmak için geldiklerini ifade ederek “Tesis gerçekten çok iyi. Bazı eksiklikleri var tabi onlarda tesisin yeni açılmasından kaynaklanıyor. Ama onlarda zamanla tamamlanacak. İnsanlarımızın bu konuda biraz anlayış göstermeleri lazım. Yolu, telesiyej sistemi, pisti her şeyiyle çok güzel. Erzincan’ımıza hayırlı olsun.” dediler.
          Ergan Dağı Kayak Merkezi 22-24 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan Uluslar Arası Dağ Kayağı 1. Ayak yarışmasına ev sahipliği yapacak. 
Editör: Doğu Gazetesi