Erzincan'da tarihi eser niteliğinde 85 obje ve sikke ele geçirildi, 2 şüpheli yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı suçlarının önlenmesi amacıyla istihbari çalışma yürüttü. Bu kapsamda ekipler, 2 kişinin ellinde bulunan tarihi nitelikteki sikke ve objeleri satmaya çalıştıkları bilgisini aldı. Tarihi nitelikteki 85 obje ve sikkelerle suçüstü yakalanan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Almanya’da Rusya’ya casusluk yaptığı gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alındı Almanya’da Rusya’ya casusluk yaptığı gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alındı

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Valiliğimiz İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı suçlarının önlenmesi kapsamında yürütülen istihbari çalışma sonucunda; ilimiz merkez ilçe ve köylerinde 2 şahsın ellerinde bulunan tarihi nitelikteki sikke ve objeleri satmaya çalıştıkları bilgisi alınmıştır. Alınan bu bilgi üzerine icra edilen operasyon faaliyetinde; 2 şüpheli şahıs, tarihi nitelikteki 85 adet obje ve sikkelerle birlikte suçüstü yakalanarak, yasal işlem başlatılmıştır.

İlimizde kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı olaylarını önlemeye yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: Doğu Gazetesi