Diyanet İşleri Başkanlığı 2013 yılında kutsal topraklara Erzincan’dan giden hacılar 45 günlük hac farizasını tamamladıktan sonra Erzincan’a döndü.
Erzincan’dan Hac görevini yerine getirmek üzere 182 kişi hacca gitmeye hak kazanmıştı. 45 gün önce yapılan duaların ardından kutsal topraklara giderek, orada kutsal görevi yerine getiren hacılar, havayolu ile Erzurum’a oradan da karayoluyla Erzincan’a geldiler. Terzibaba Camisi önünde eş, dost ve akrabaları tarafından gözyaşları arasında karşılanan hacılar, 45 gün süren hac görevini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.
 
Hac vazifesini yerine getirerek yurda dönen hacılar ise Allah bütün Müslüman alemine hacca gitmeyi nasip etsin, Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımıza genç yaşta gitmelerini tavsiye ediyoruz. Türk hacıları yaşlı oldukları için çok sıkıntı çekiyor. Çok güzel bir duygu. Dünyalıklar bir tarafa o taraf bir tarafa ilk kez gittik, oraları ilk kez gördük. Yaşamak lazım kelimelerle anlatılmaz diyen hacılar Haccın çok güzel bir duygu olduğunu kaydederek, “Yaklaşık 2 hafta orada kaldık. Bu sene kota koyulduğu için hac vazifesinin çok rahat geçtiğini belirttiler. 
Editör: Doğu Gazetesi