Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Harmankaya köyünde 11 evin kullanılamaz hale geldiği yangının ardından mağdur ailelerin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Harmankaya köyünde dün çıkan yangının söndürülmesinin ardından mağdur ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Türk Kızılayı ekiplerince çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda köye giden AFAD görevlileri, mağdur aileler için çadır kurdu, bölgede hasar tespit çalışması yaptı. Türk Kızılayı ekipleri de vatandaşlara yemek ikramında bulundu.

İtfaiye ekipleri ise yangının yeniden başlamaması için soğutma çalışması yaptı.

Erzincan İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Kadir Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda 11 ev ve ahırın yandığını belirterek, soğutma çalışmalarının sabaha kadar sürdüğünü söyledi.

Yanan evlerde oturanların bir kısmının geceyi akrabalarının yanında geçirdiğini anlatan Çelik, "Biz de bölgeye 11 çadır getirip uygun yerlere kurduk. İlk tespitlerimize göre 12 ailemiz burada zarar gördü." dedi.

Çelik, olayda tek tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu vurgulayarak, vatandaşların yaralarını bir an önce sarmaya gayret ettiklerini belirtti.

Editör: Doğu Gazetesi