Haber: Eyyup TAŞ

Geçtiğimiz 15 Ekim tarihinde 75 ülkeden 2 bin 224 sporcunun katılımıyla Nevşehir’de gerçekleşen ultra maraton yarışları nefes kesti. Sporcular, kategorilerine göre 119, 63 ve 38 kilometrelik parkurları tamamlamak için ter dökerken aylar öncesinden hazırlıklarını tamamlayan, Erzincan’ı ve Türkiye’yi 63 kilometrelik parkurda temsil eden 50 yaşındaki Hüseyin Temizsoy, sakatlanmasına rağmen yarışı üçüncülük ile bitirdi. 35 Yıldır ultra maraton sporu ile uğraşan Temizsoy, bu zamana kadar düzenlenen birçok organizasyonda önemli dereceler aldığını belirterek, Kapadokya’da gerçekleşen ve 2 binin üzerinde sporcunun katıldığı Ultra Trail Koşusu’na Erzincan ve çevresindeki dağlık arazilerde hazırlandığını ifade etti.

Yarışlara hazırlanırken Ergan Dağı başta olmak üzere her türlü zorlu arazi koşullarını tercih ettiğini belirten Ultra maratoncu Hüseyin Temizsoy; “Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanından çok sayıda sporcu katıldığı şampiyona da kendi kategorimde 3’ncü oldum. Bu katıldığım 100’ncü koşu oldu. İnşallah Erzincan’ı ve Türkiye’yi büyük organizasyonlarda temsil için koşmaya devam edeceğim. Aylar süren hazırlıkların ardından ilimize ve ülkemize dünya üçüncülüğü gibi bir başarı sağlamaktan büyük mutluluk duydum. Ülkemiz için önemli ve büyük organizasyonlara hazırlanırken, aylar öncesinden beslenmeye ve antrenmanlara dikkat ediyorum. Güç ve dayanıklılık gerektiren bu sporu 35 yıldır her türlü doğa koşulunda yaz kış demeden sürdürdüm. İnşallah sponsorların desteği ile gücüm yettiğince sürdürmeye devam etmek istiyorum.

Bu kez Hz. Meryem çıktı! Bu kez Hz. Meryem çıktı!

Desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Mehmet Makas olmak üzere Erzincanlı esnaflarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şu anki hedefim 2023 mart ayında Antalya’da düzenlenecek olan Alanya Ultra Maratonu’nu için sıkı bir hazırlık yaparak, yine Erzincan’a derece ile dönmek” diye konuştu.

Editör: Doğu Gazetesi