İnşaat maliyet endeksi yıllık ve aylık bazda arttı İnşaat maliyet endeksi yıllık ve aylık bazda arttı

Haber: Merve KİRAZ

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ve konuşmacı olarak Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’un vereceği konferansa, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Kamu Denetçisi Saadettin Kalkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kamu Denetçiliği Kurumu tanıtım filminin gösterimi ile başlayan programda, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektör Levent konuşmasında özellikle Hukuk Fakültesi öğrenciler başta olmak üzere öğrencilerin “Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç tarafından verilecek olan Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri konulu konferanstan önemli derecede istifade edeceğini düşünüyorum. ” dedi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri” konulu konferansta Kamu Denetçiliği Kurumunun amaç ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Kamu Denetçiliği Kurumu, kamu ile halk arasında çıkan sorunları mahkemesiz olarak dostane bir şekilde, çözüm üreten, çözüm sağlayan, bir bakıma hakemlik veya arabuluculuk yapan bir kurumdur.” dedi.

Kamu hizmetlerinin kalitesinin artırılmasının en önemli öncelikleri olduğunu ifade eden Malkoç, dünyada standartları belli olan iyi yönetim ilkelerini Türkiye’de geliştirmek ve yerleştirmek, hukukun üstünlüğünü temin etmek, insan haklarının kökleşmesini sağlamak, denetlenebilir, şeffaf ve insan odaklı bir idare oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerinden de değinen Malkoç, “2023 hedefimizde en iyi 10 ülke arasına girmek var. İnanmak, başarmanın yarısıdır. Bizim belediyelerimiz, valiliğimiz, liselerimiz, üniversitelerimiz dünyanın en iyileri arasında yer alacak. Bütün sorunları zihinde halletmeliyiz ve inanıp, alın teri dökmeliyiz. İnşallah 2023 hedeflerine ulaşacağız ve Türkiye insan haklarında dünyanın en iyilerinden olacak.” şeklinde konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Malkoç, “Planlarınıza ve hedeflerinize odaklanarak kendinizi yetiştirin, geliştirin. Sadece sınıf geçmek yetmez zamanınızı iyi kullanın, boş şeyler için harcamayın. Bir yabancı dilin yanında ikinci bir dil daha öğrenin. Kader gayrete aşıktır, çaba gösterip alın teri dökerseniz hedeflerinize ulaşırsınız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent Kamu, Başdenetçisi Şeref Malkoç’a Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederek, günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Editör: Doğu Gazetesi