Haber: Adem KÜÇÜKKAYA

Teknoloji Transfer Ofisi (ETTO) ile Proje Eğitim ve Koordinasyon Koordinatörlüğü İşbirliğinde Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi öğrencilerine “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Eğitimi” verildi.

Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitime Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Çırak, Teknoloji Transfer Ofisi ve Proje Eğitim ve Koordinasyon Koordinatörlüğü personeli, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

81 ilde oy kullanma saatleri 81 ilde oy kullanma saatleri

Gerçekleşen eğitimde 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı başvuruları ve süreçleri hakkında Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi öğrencilerine TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emre Yavuz’un sunumu ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Daha sonra konuşma yapan Erzincan Binali Yıldırım üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağrı Çırak, bilimsel projelerin önemine değinerek, bu projelerin akademik kariyerin bir parçası olduğuna dikkat çekti. Bu proje çağrısının en temel avantajının ön lisans ve lisans öğrencilerin başvuru yapabilmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Çağrı Çırak, “yapılacak projelerin diplomanızın dışında CV’inizde büyük farklılık yaratacaktır. Bu nedenle proje programı bunu sağlamınız için bir önemli bir fırsattır” dedi. Bilimsel projelerin akademik kariyer içerisinde sürekli olarak öğrenerek geliştirilebileceğine de değinen Çırak, öğrencilere projeye başvurmada dikkat etmeleri gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundu.

Editör: Doğu Gazetesi