Başarılı proje çalışmalarını inceleyen Vali Selman Yenigün, öğrencilerin ortaya koyduğu performanstan dolayı öğrencileri tebrik etti. TÜBİTAK tarafından bu yıl 44'üncüsü düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Erzincan'dan müracaat eden 92 projeden 11'i, yarışmaya gönderildi. Ayrıca, 'Bu Benim Eserim' Matematik ve Fen Bilimleri proje çalışmasında, Bilim Kurulu, yaptığı incelemede 6 projeyi Erzurum'a gönderdi ve projeler Erzincan'ı temsil etti. Erzurum'da yapılan yarışmada bin 61 proje arasında belirlenen dallara göre,Erzincan'dan 5 proje birinci, 2 proje ikinci ve 1 proje üçüncü oldu. Öğretmenevi'nde projelerin tanıtımının yapıldığı stantları gezen Vali Selman Yenigün, öğrencilere, yaptığı projelerden dolayı teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.
"ALDIĞI BİLGİYİ KULLANABİLEN ÖĞRENCİ YETİŞTİRMELİYİZ"
Milli Eğitimin asıl hedefinin öğrencilerin yetiştirilmesi olduğunu belirten Vali 
Selman Yenigün, "Hedef, aldığı bilgiyi kullanabilen öğrenci yetiştirmektir. Bilgiyi alacağız, yoğuracağız, ondan da bir takım icatlar ortaya koyacağız, çeşitler ortaya koyacağız, ondan sonra da dünyada en önde gelen ülkeler arasına gireceğiz. İşte bu sevgili gençlerimiz hakikaten çok güzel projeler yapmışlar ve başarı elde etmişlerdir. Öğrencilerimizin başarısı ailelerin, öğretmenlerimizin başarısıdır." açıklamasında bulundu.
Erzurum'da düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, Matematik dalında 
İMKB Nevzat Ayaz Fen Lisesi, Fizik dalında Özel Otlukbeli Hacı Ali Akın Anadolu Lisesi, Sosyoloji dalında Tarım Meslek Lisesi, Tarih dalında Ulalar Lisesi ve Bilgisayar dalında Üzümlü Kız Teknik ve AnadoluMeslek Lisesi birinci oldu. Birinci olan projeler; 20-24 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak olan Türkiye finallerinde Erzincan'ı temsil edecek. 
Editör: Doğu Gazetesi