Haber: Adem KÜÇÜKKAYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan, Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen ‘Türkiye Yüzyılına Nefes Oluyoruz’ sloganı ile Erzincan’da toplamda; 9 lokasyonda, 410 dönüm alanda 36 bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

Esentepe Mevkiinde düzenlenen programa; Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ahmet Kasa, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Programda sırasıyla Erzincan Orman İşletme Müdürü Tekin Işık ve Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, yaptıkları konuşmalarında daha yeşil bir Erzincan için dikilen fidanların hayırlı olması temennisinde bulundular.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında yapmış olduğu konuşmada, ‘Türkiye Yüzyılına Nefes Oluyoruz’ sloganı ile tüm Türkiye genelinde olduğu gibi bugün Erzincan genelinde de 9 ayrı bölgede 410 dönüm alanda toplam 36.000 fidanın toprakla buluşturulduğunu ifade ederek, yılsonuna kadar ilimiz genelinde yaklaşık olarak 600.000 fidanın toprakla buluşturulacağını belirtti.

AJET'ten büyük acemilik! AJET'ten büyük acemilik!

Erzincan Valisi Mehmet Makas konuşmasının devamında; “Bu fidanları sadece dikmek değil korumakta önemli. Bütün Can Erzincanlılardan yaz sezonlarında daha dikkatli olmalarını istiyorum. Umuyorum ki diktiğimiz her bir fidan tutar ve hiçbir yangına da feda edilmez inşallah” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindeki il protokolü, fidanları toprakla buluşturup, diktikleri fidanlara cansuyu verdiler.

Editör: Doğu Gazetesi