Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen “Crossminton Ünilig Türkiye Şampiyonası” Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yapıldı.

Köyceğiz Yeni Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve 3 gün süren müsabakalara Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Kastamonu Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi olmak üzere 14 üniversiteden 126 sporcu katıldı.

Şampiyonada başarılı bir grafik çizen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Crossminton Takımı, final maçında Kastamonu Üniversitesi’ni yenerek 2022 Crossminton Ünilig Türkiye Şampiyonu oldu. Turnuvada Kastamonu Üniversitesi ikinci ve Konya Selçuk Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Crossminton Takımı Antrenörü Dr. Öğr. Üyesi Anıl Türkeli şunları söyledi: “Yeni bir spor dalı olan Crossminton’u ilk olarak 2019 yılında Üniversitemizle tanıştırdık. O zamandan beri üzerinde önemle durup, yoğun bir şekilde çalıştık. Bugün Türkiye Şampiyonluğu gibi böyle bir başarıyı Üniversitemize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Şimdi şampiyon olan takımımızın tüm oyuncularını tebrik ediyor ve yeni başarılar için daha sıkı çalışmamız gerektiğini söylüyorum.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi