Keşiş Dağları'nın 2 bin rakımlı Çakırman mevkisindeki elemelere, Rusya'dan 60 ve İran'dan 15 sporcu katıldı. Rus ve İranlı sporcular, 2013'te yapılacak Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası'nda ülkelerini temsil etmeye hak kazanmak için mücadele etti. 

Organizasyona, Japonya'dan 3, Fransa'dan 4, Azerbaycan'dan 2 ve Türkiye'den 16 sporcu da katıldı. 

Uçuş öncesinde güzergah konusunda bilgilendirilen sporcular, 80 ila 120 kilometrelik bir mesafede uçuş yapıp, belirli noktalara ulaşarak puan almaya çalıştı. 

Hazırlıklarını tamamladıktan sonra kendilerini boşluğa bırakan sporcular, farklı renklerdeki paraşütleriyle gökyüzünde güzel görüntüler oluşturdu. 

Yarışma direktörü Semih Sayır, Erzincan'ın yamaç paraşütü için popüler bir yer olmaya başladığını belirterek, "Yamaç paraşütünde dünya çapında bir yeri var. Pilotlar da buradan çok memnun, yerel makamlar çok ilgileniyorlar" dedi. 

Rus sporcu Daria Krasnova ise, geçen yıl da Erzincan'a geldiğini vurgulayarak, "Türkiye'yi sevdiğimiz ve yakın olduğu için burayı tercih ediyoruz. Yer, yarışma için çok güzel, burada uçmaktan çok mutluyuz. Öğrenci seviyesindeki pilotlar ve yeni başlayanlar için uygun değil" diye konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi