BİM 2 Ağustos kataloğunda büyük indirimler! Ultra HD TV, Akıllı bileklik, Laptop, Powebank,Araç içi nemlendirici… BİM 2 Ağustos kataloğunda büyük indirimler! Ultra HD TV, Akıllı bileklik, Laptop, Powebank,Araç içi nemlendirici…

Renkli kıyafet stilinde renkleri doğru kullanmak en temel koşullar arasında yer alır. Yapılacak olan hatalar yüksek olasılıkla kişiyi rüküş gösterir. 

Hangi rengi nasıl kombinlenir? İpuçları...

Renk Tekeri 960X960

Renkler 3 kurala göre kombinlenir;

Ton Sür Ton

Herhangi bir rengin farklı tonlarından yararlanabilir. Ya da bir rengin tek tonunu da kullanılabilir. Bu stilde kişilerin aynı tamamen aynı tonlarda kombin yapması amaçlanır.

Tamamlayıcı renkler/Zıt renkler

Renk tekerinde birbirine karşılık gelen renkler zıt renkler olarak nitelendirilebilir. İki zıt renk kombinlenerek kontrast oluşturulabilir. Örneğin; turuncu ve mavi ya da mor ile yeşil.

Benzer renkler

Renk çarkında birbirinin yanında bulunan renkler benzer renkler olarak tanımlanır.Örneğin mavi ve yeşil, mavi ve mor , turuncu ve sarı, kırmızı ve turuncu.

Üç renk kombini

Renk tekerinde birbirine eşit uzaklıktaki üç renkten oluşur. Ancak çok canlı ve neon renklerden kaçınmak gerekir. Daha çok solgun ve pastel renkler önerilir.

Editör: Sena ERDOĞAN