Enflasyon farkı üzerinden yapılan hesaplama ile EFT, Havale ya da FAST transferinden alınan işlem ücreti arttırılmış oldu.

Bankaların yeni müşterilerine özel duyurduğu kampanyalarla cazip hale gelen mobil bankacılık sistemi hemen her telefonda aktif olarak kullanılıyor. Bankaya gitmeye gerek kalmadan 7/24 İnternetin bulunduğu her alanda para transferi işlemi yapılabiliyor.

Fiat'tan sıfır faizli kredi avantajı Fiat'tan sıfır faizli kredi avantajı

Güncel Kesinti Tutarı Hesaplara Ne Zaman Yansıyacak?

Ücretli veya ücretsiz olarak gerçekleştirilen havale, EFT ve FAST işlemleri yeni yılda her bankanın kendi politikası kapsamında yeniden artırıldı. Tüketici fiyat endeksi üzerinden güncellenen rakamlar gün yüzüne çıkarıldı.

Paylaşılan haberin detaylarında EFT, Havale ve FAST için tavan işlem ücretinin ve matrahların d,77 oranında artırıldığı bildirildi. Bankaların para transferi yaparken kesinti tutarı Şubat 2024 itibari ile zamlı haliyle hesaplara yansıyacak.

2024 EFT/Havale Ücreti Kaç TL Oldu?

Popüler bankalar arasında yer alan Garanti BBVA mobil şube üzerinden yapılan FAST ya da EFT işlemlerinde 4,22 TL transfer ücreti alıyor. Gönderilen miktara göre değişebilen bu rakam Şubat ayı itibariyle yeniden güncellenmiş olacak.

Editör: Doğu Gazetesi