Özellikle kendini şeyh veya cemaat lideri olarak tanıtan bazı kişilerin, dinden para kazanmanın yanı sıra İslam’da olmayan birçok uygulamayı dinin gereğiymiş gibi göstermesi İslam’a büyük zararlar vermeye başladı.

Örneğin, fotoğraf karesinde kendini dini lider olarak tanıtan kişi, tuttuğu ipin ucuna tutunanların tövbesini alıyor ve bu sadece bir örnek. Bunun gibi birçok uygulama ve hurafe var. 

Konu ile ilgili bazı ayetlere göz atalım;

-Bilmiyorlar mı ki, kullarının tövbesini kabul eden Allah’tır, sadakaları kabul eden de O’dur. Şüphesiz Allah tövbe kapısını alabildiğine açık tutmaktadır, rahmetiyle her şeyi kuşatmaktadır. (Tövbe süresi 104)

-Hepiniz Allah’a tövbe edin, ey mü’minler! Belki böylece korktuğunuzdan kurtulur, umduğunuzu elde edebilirsiniz. (Nur sûresi ( 31)

Malatya'da aracın lastiğini değiştirirken otomobilin çarptığı kişi öldü Malatya'da aracın lastiğini değiştirirken otomobilin çarptığı kişi öldü

-Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra da O’na tövbe edin” (Hûd sûresi ( 3)

-Ey iman edenler! Allah’a içtenlikle tövbe edin! (Tahrîm sûresi)

Buna benzer birçok ayet ve birçok da hadis-i şerif var. Bu ayetleri okuyup buna rağmen görseldeki kişinin ipine tutunmanın nasıl bir açıklaması olabilir bilinmiyor ancak,  sahabeler, nede ondan sonra gelenler günümüz tarikat ve cemaatlerin yaptıklarını yapmamıştır.

Günümüzde insanları şirke ve küfre sürükleyen din tüccarları çoğaldı ve kendi bidatlerini uyguluyorlar. İnsanların bunlara karşı çok dikkatli olması gerekiyor. 

Editör: Adem Küçükkaya