Haber: Eyyup TAŞ

İYİ Parti ilçe binasında düzenlenen kongreye İYİ Parti Erzincan İl Başkanı Ümit Özker, Erzincan eski Belediye Başkanı Erkan Karaman,  İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Temel, Merkez İlçe Başkanı Veda Bingöl beraberindeki heyet ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak divan heyeti belirlendi. Ardından faaliyet raporlarının okunması gerçekleşti.

Kongre, İYİ PARTİ Erzincan İl Başkanı Ümit Özker'in konuşmasıyla devam etti.

Başkan Özker; "Bugün Tercan İlçe Başkanlığımızın 1. Olağan Kongresini yapmak üzere toplandık. Öncelikle Tercan’ımız ve partimiz için hayırlı olsun, Allah bizleri ve burada partimiz için emek verecek, mücadele edecek yönetimimizi, üyelerimizi, gönüllerimizi mahçup etmesin, bu yolun sonu şehrimizde ve ülkemizde iktidar ile taçlansın.

Ülkede her geçen gün artarak büyüyen yönetim ve ekonomik sorunların olduğu aşikar. Vaziyetten şikayetçi ve değişim için sandığı bekleyen halkımız için her geçen gün çalışmalarımızı artırıyoruz. İktidara yürüyüş adına faaliyetlerimiz devam ederken bugün herkese İYİ Parti’nin çıkış noktasında, henüz ilk zamanlarımızda yaşadığımız bazı sıkıntıları hatırlatmak isterim. Bizi mezhepsiz ithamlarla halkın önüne atmaya çalıştılar fakat şükürler olsun ki her birimiz tertemiz mazisi olan, ülkesi için var olan arkadaşlar olarak milletin gönlünde yer edinmiştik, bunu silemediler. Milletle aramıza çöp kamyonlarıyla girmeye çalıştılar, biçare zorbalıklarıyla beraber çöp konteynerlarını yıktık milletimizle buluştuk, Ankara’da büyük buluşmamızda Akp’li belediye metroları durdurdu, ulaşımı engellemeye çalıştı, akın akın salonları doldurduk hatta sığmadık. Nice tehditler, iftiralar, zorbalıklar bugün boşa çıktı ve bizleri bugün yanlarına davet ediyorlar. Şükürler olsun her sınavı atlattık, atlatıyoruz, iktidar günümüze çok az kaldı. Bunun bilinciyle çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz. Halkımız emin olsun, karamsarlığa kapılmasın.

Sözlerimi tekrardan Tercan’ımız için hayırlı olsun diyerek bitirmek istiyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Seçime tek liste ile giren mevcut başkan Ümit Temel 30 üyenin oyunu alarak İYİ Parti İlçe Başkanı seçildi.

Uygulamalı bağcılık eğitimi verildi Uygulamalı bağcılık eğitimi verildi

Editör: Doğu Gazetesi