İzmir’de, müşteri olarak bindiği taksinin şoförü Oğuz Erge'yi (44) tabancayla öldürüp, telefonunu gasbeden Delil Aysal'ın (19) ifadesi ortaya çıktı.

31 Aralık saat 03.30 sıralarında evli ve 2 çocuk babası Oğuz Erge'nin kullandığı taksiye binen ve çeşitli adreslere dolaştıran Delil Aysal, ineceğini söyleyip cebinden para alır gibi yaparak, yanındaki tabancayı çıkardı. Delil Aysal, peş peşe 3 el ateş edip taksici Erge'yi yaraladı. 

Görüntülerde, katil zanlısı Delil Aysal'ın tabancayla vurduğu Erge'ye ardından tokat atarak tepkisini ölçmeye çalıştığı, ardından üzerinde ve takside bir şeyler aradıktan sonra kaçtığı görüldü.

Ardından saklandığı evde yakalanıp, gözaltına alınan katil zanlısı emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Aysal, polise verdiği ifadesinde "Araçtayken bir anda gasp fikrinin aklına geldi ve eylemi gerçekleştirdim." dediği, mahkemede de aynı ifadesini tekrarlayıp, bu defa 'Pişmanım' dediği öğrenildi.

Erge’nin komşularından Aslan Kocalar ise "İyi bir arkadaş, iyi bir komşumuzdu. Kimseye zararı olmayan kendi halinde biriydi. Vuran kişi telefonu alıyor ve kızını arıyor. En son aradığı kişi kızıymış. Demiş ki 'Senin baban kan kaybından ölecek. Ambulansı ara.' Sonra arabada ne varsa alıp, yüzüne bir kez vurup, 'herkese güvenme' diyor. Annesi, kardeşler burada oturuyor. Beraber yaşıyorlar" dedi.

Şanlıurfa’da 6 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi Şanlıurfa’da 6 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Editör: Sena ERDOĞAN