Son yıllarında dünya ile ilişkisini kesmiş ve mecbur kalmadıkça hiç konuşmazdı.  İçinde bir an önce toprağına, Yaratanına kavuşma özlemi vardı. Devamlı ibadetle meşgul olur cami dışında kapısından dışarıya çıkmazdı. O bize ahreti hatırlatan bir ekoldü, bu garip adamı herkes severdi. Sakat haliyle unutulmaz bir yer bıraktı, sanki dünya adamı değildi.

        O gün artık Mahmut Efendinin artık bütün ıstırapları dinmiş, dünya hapishanesinden kurulmuş ve dünya ile ilişiği tamamen kesilmişti. Tabutunda cenaze namazının kılınmasını bekliyordu. Cenazesinde tarikat ehlinden dostları vardı. İkindi namazından Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır’ın Hacı Mahmut Efendinin yaşantısından bazı kesitler anlattı ve örnek bir insan olduğunu dile getirdi. Keza Müftü Beyin imamlığında cenaze namazını kıldık.     

        Sevenleri son bir defa daha ona ulaşabilmek için, herkes tabutuna elini uzatıyor hatta parmaklar üzerinde taşınıyordu. Bu arada sessizce hatta seslice ağlayanlar vardı. Nihayet Terzi Baba mezarlığındaki yerine götürüldü. Üzeri topraklanırken mezarlıkta ileri gelen takva ehli din adamları da vardı. Birer sure okunduktan sonra yine Müftü Bey, Hacı Mahmut Efendinin üzerine içli bir dua ve vaazından sonra, Yeni Mahalle camisi emekli imamlarından Hasan Hoca dokunaklı ve gür sesiyle, telkinini yapıyordu.

        Mahmut Efendiyi defnettikten sonra cemaatin küçük bir kısmı otobüsle Yeni Mahalle camisindeki kapısının önüne geldik. Bahadır Hocanın gür ve güzel makamıyla bir sure okumasının ardından,  Fatihalarımızı okumamızla her şey de son buldu. Başkaları gibi üçüncü gün mevlidi de olmayacaktı. 

        Hani yukarıda izah ettiğim gibi Hacı Mahmut Efendinin ne evi, ne parası ne de bir yakını yoktu. Bu yüzden bir taziye yeri dahi olmadı.

          Mezarı Terzi Baba Hazretlerinin türbesinin yakın batısında bir mezarda metfundur. Sakatlığın fakirliğin ve garipliğin ortaya çıkardığı manevi nimetler.

          Hacı Mahmut Efendinin mezarı Terzi Baba Hazretlerinin türbesinin yakın batısındaki bir mezarda metfundur. Bir anı bırakabildiysem o bana yeter.

          Bir anı bırakabildiysem o bana yeter. Ruhuna el Fatiha.

          O garipti, gelip geçti bu dünyadan,

          Dünya ibaret, sadece bir rüyadan.

          Elleriyle dostların seni topraklar

          Silinir hayalden çürür yapraklar.       

                                            M. Ceyhun