Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman yaptığı açıklamada: "Türkiye Cumhuriyeti’nin 20.Başbakanı avukat ve siyasetçi Yıldırım Akbulut’u vefatının üçüncü yılında rahmetle anıyoruz.

Yıldırım Akbulut, 15 Kasım 1935'te Erzincan'da doğdu. Türk siyasetinde önemli bir yere sahip olan Akbulut, 1989-1991 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yaptı. Ayrıca 1987-1989 ve 1999-2000 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevini yürüttü

Merhum Başbakanımız Yıldırım Akbulut'un kendisi hayatının her alanında başarılarıyla adından söz ettirmiştir. Erzincanlılar olarak kendisiyle her zaman gurur duyduk. Erzincan olarak Türk siyasi tarihinde büyük rol oynayan siyasilerimiz olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Can Erzincanlılar olarak bizler Ülkemize, vatanımıza aşkla bağlıyız. Bizleri başarılı kılanda bu aşktır. Değerli siyasilerimizin başarılarından tarihinden aldığımız dersle bizlerde onların izinden Milletimizin sevdası ve desteğiyle ilerliyoruz.

“Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması 3. Bölge Finali” yapılacak “Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması 3. Bölge Finali” yapılacak

Bu duygu ve düşüncelerle yeniden Merhum Başbakanımız Yıldırım Akbulut'u, ebediyete intikal eden tüm siyasetçilerimizi, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

Editör: Adem Küçükkaya