Mustafa Doğan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melek Bedir ve Eylül Deniz adlı öğrencilerin hazırlamış oldukları ve danışmanlığını Matematik Öğretmeni İnan Durukan'ın yaptığı "Pell Sayılarından Yeni Aile" adlı poster yarışması final aşaması sergisinde teşvik ödülüne layık görüldü. 

MEB ile TÜBİTAK iş birliğinde gerçekleştirilen "Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması" neticelendi. 26-29 Aralık tarihleri arasında Ankara Congresium'da Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de katıldığı final töreni ile dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

TÜBİTAK tarafından 10-30 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuruya açılan Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması'na 337 okuldan 1.213 öğrenci; 489'u çevre ve iklim değişikliği, 177'si matematik alanında olmak üzere toplam 666 proje ile başvuru yapılmıştı.
Ön değerlendirmesi TÜBİTAK seçici kurulunca yapılan 98 proje, açılışı yapılan final etkinliği kapsamında poster sergisine davet edilmişti.
Poster sergisine davet alan Çevre ve İklim Değişikliği alanından 15, Matematik alanından 15 proje, derece için finalde yarıştı.

Düzenlenen yarışmaya, Erzincan’dan Mustafa Doğan Anadolu Lisesi öğretmenleri Murat Ağbaba, Burcu Yoğurtçu ve projede görevli öğrenciler katılım sağladı. Mustafa Doğan Anadolu Lisesinde eğitim-öğretim gören Ceren Karakoç, Muhammet Emin Gömrükçü, Zehra Feyza Taştan adlı öğrencilerin hazırlamış oldukları ve danışmanlığını Fizik Öğretmeni Murat Ağbaba'nın yaptığı "Asal Mısın" adlı poster başvurusu ile yine Mustafa Doğan Anadolu Lisesinde eğitim-öğretim gören Melek Bedir, Eylül Deniz adlı öğrencilerin hazırlamış oldukları ve danışmanlığını Matematik Öğretmeni İnan Durukan'ın yaptığı "Pell Sayılarından Yeni Aile" adlı poster başvuruları sergilenmeye hak kazanmıştı. İlgili yarışma sonucunda Melek Bedir, Eylül Deniz adlı öğrencilerin hazırlamış oldukları ve danışmanlığını Matematik Öğretmeni İnan Durukan'ın yaptığı "Pell Sayılarından Yeni Aile" adlı poster yarışması teşvik ödülüne layık görüldü. 

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün ilgili başarıya ilişkin: "Bu başarıda emeği geçen başta öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerini tebrik eder, eğitim-öğretim yaşamlarında başarılar dilerim" dedi.

Sporda Psikolojik Performans Danışmanlığı eğitimi verilecek Sporda Psikolojik Performans Danışmanlığı eğitimi verilecek

Merve KİRAZ

Editör: Mücahit Özdemir