Rimelinizi açtıktan sonra en etkili haliyle kurumadan ne kadar süre kullanabiliyorsunuz? Rimel ilk kullanımda en etkili haliyle kirpiklerinizi kaldırır ve bakışlarınıza anlam katar. Ancak kısa bir zaman içerisinde ilk gün ki etkisini yitirir ve kurayarak kullaınm süresini doldurur.

Erteleme huyundan kurtulmanın basit yolları Erteleme huyundan kurtulmanın basit yolları

Peki rimelleri etkili bir şekilde daha uzun kullanmanın ve çok daha fazla verim almanın bir yolu yok mu? Elbette var! İşte rimelin kullanım süresini ve etkisini artıracak olan altın ipuçları…

Saklama yöntemi

Rimeli kuru ve serin yerlerde saklamak içerisinde ki yağların uçması engeller. Bu yöntem rimelin daha uzun süre kullanılmasını sağlar. Hatta buzdolabında bile saklayabilirsiniz.

Rimelinizin kapağını uzun süre açık bırakarak havayla temas etmesine izin vermeyin. Örneğin rimel uygulamasında yanınızda bir peçete bulundurun ve bir elinizle peçete yardımıyla rimelin kapağını kapatın.

Kullanım

Ürünü kullanırken fırçayı ürüne sıkça batırmayın. Bu ürünün hava almasına neden olur. Bunun yerine dairesel hareketlerle ürünü fırçaya alın.

Rimelinizin fırçasını çıkardığınızda ambalajın ağzında ürün birikir. O ürünü mutlaka temizleyin. Zamanla biriken ürün fırçada topaklanmaya neden olur.

Rimel fırçasını uyulamada daha fazla verim almak için sıklıkla temizleyin. Temizlik konusunda başarılı değilseniz 1 damla gliserinden yardım alabilirsiniz.

Kuruyan rimel nasıl kurtarılır?

Sıcak su koyduğunuz kabın içine rimelinizi koyun, 20 dakika boyunca suyun içerisinde bekletin.

Ya da kuruyan rimelin içersine birkaç damla kadar zeytinyağı veya badem yağı damlatın.

Editör: Sena ERDOĞAN