Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, aday adaylığı başvurusunu yapmak için kardeşleri ile hisseli olan evini sattığını söyledi.

ASAT Hurma Atıksu Tesislerinde yeni yapılan ASAT Çevre Koruma ve Kontrol Laboratuvarı ile iş makinelerinin tanıtım toplantısında habercilerle bir araya gelen Başkan Akaydın, soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Daha önce mal varlığınızı açıklamıştınız. Şu anda mal varlığınız ne durumda?” sorusuna Başkan Akaydın, “Çok güzel bir soru. İktidarda olduğu süre içinde mal varlığı gerileyen nadir siyasetçilerden biriyim. Bunu duygu sömürüsü yapmak için söylemiyorum. Adaylık başvurusu olan 15 bin lirayı ödemek için kardeşlerimle hisseli olan bir daireyi sattık. Bunu tekrar söylüyorum. Duygu sömürüsü olsun diye söylemedim. Diğer siyasetçilerden de aynı şekilde açıklamalarını bekliyorum” dedi.

“DEPRESYONA GİRMEM”

Yeniden seçilmesi durumunda bir dönem daha çalışacağını belirten Akaydın, “Seçilemezsem depresyona girmem. Kendime uygun bir şeyler yaparım. Briç oynarım, kitap okurum, balık tutarım, belki tarım yaparım ama depresyona girmem. Milletvekilliğini de kastetmiyorum” dedi.

Akaydın, AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel ile ilgili olarak, “Yarışmaya alışık olduğum bir aday. Hayırlı olsun” yorumunu yaptı.

Kaynak: iha