Saç dökülmesi problemi yaşayanlar için doğal çözüm yollarından biri kimyasal ürünler kullanmak yerine doğal karışımları tercih etmektir. Hazırlanan kürler, saç köklerine masaj yapılarak sürüldüğünde kan dolaşımını hızlandırarak saç sağlığını etkilemeye başlar. Saç bakımında özellikle Hint yağı, zeytinyağı, badem gibi ürünler önemli sonuçlar verebiliyor. Örneğin hint yağı, yumurta ve bal karıştırılarak doğal bir maske ile dökülen saçlarınıza önlem alabilirsiniz. Elde edilen maske ile düzenli masaj yapıldığı takdirde saçlar daha hızlı uzayabilir ve saç dökülmesini engelleyebilir.

Yaz sıcaklarında artan böbrek taşı oluşumundan kurtulma yolları Yaz sıcaklarında artan böbrek taşı oluşumundan kurtulma yolları

Saç dökülmesini, beyazlamasını gidermek için kullanılanlardan biri de soğan suyudur. Soğan suyu saçta oluşan egzama, kaşıntı problemlerini gidermede yardımcı olur. İçeriğindeki antibakteriyel özelliği sayesinde saçların beyazlamasını önler. Saçlar için kullanılan soğan suyu saçların doğal rengine dönmesinde etkili bir rol oynar. Köklerden uca kadar beslenmesini sağlar. Mantar rahatsızlığı olanlar için de önemlidir.

Soğan suyu saçlarınızın hızlı, sağlıklı ve doğallığını bozmadan uzamasını sağlayabiliyor. Soğan suyunu saçlarınıza sürdükten sonra bir saate yakın beklemeniz ve daha sonra yıkayıp durulamanız gerekiyor. Düzenli kullanım sonucunda saçlarınızda oluşan farkı göreceksiniz.

Editör: Adem Küçükkaya