Düzenlenen seminerde Kadın Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Naykı “Gebelik Takibi Preeklemsi Eklemsi, Hellp” konusunda bilgiler verirken, İzmir Ege Üniversitesinden konuşmacı olarak Erzincan’a gelen Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı “Bebek Beslenmesi” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Düzenlenen seminere Erzincan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İsmayil Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Oğuz Çetin, Sağlık İl Müdürü Mesut Turan, katıldı.
Düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Oğuz Çetin; “Sağlıklı toplum sağlıklı bireylerle mümkündür. Sağlıklı yaşam bildiğiniz gibi anne karnında başlar. Bizim bu etkinliklerde ki amacımız anne ve bebek sağlığını en üst seviyeye ulaşmasını sağlayarak güçlü ve sağlıklı toplumların oluşmasında katkı sağlamaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri olarak halk sağlığı adına atılan bu adımları önemsiyoruz. Bu konuda sahada olan arkadaşlarımdan çok büyük beklentilerim olduğunu ifade etmek istiyorum. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesini gösteren en önemli unsur anne ve bebek ölümlerinin azlığıdır. Bizim en büyük hedefimiz anne ve bebek ölümlerini sıfır’a indirmek ve mümkünse bu seviyede korumaktır. Yine gebelerin karşılaşacakları riskleri farkındalık yaratarak bire bir eğitimini vererek bu riskleri azaltmak istiyoruz. 
Sağlık Bakanlığımızda sezaryen doğum oranları %35’lere çekilmek istenmektedir. Dünya sağlık örgütünün belirlediği değer %15 oranlarındadır. İlimizde ise bu yakın değerleri yakalamak istiyoruz. Sizlerden normal doğuma özendirmek ve yönlendirme gayreti içerisinde olmanızı istiyorum” diyerek bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ettiğini belirtti.
Yapılan açılış konuşmasının ardından düzenlenen seminerde Yrd. Doç. Dr. Ümit Naykı ve İzmir Ege Üniversitesinden konuşmacı olarak Erzincan’a gelen Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı “Bebek Beslenmesi” konularında aile hekimlerini bilgilendirdi.  
Editör: Doğu Gazetesi