Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2024 model televizyon ve ses çubuğu serilerinin tanıtımını gerçekleştirdiği etkinlikte, güçlü ve yapay zeka odaklı çözümlerin yanında yapay zeka özellikli televizyonlar da yer aldı.

Ürün serisinde yer alan Neo QLED 8K televizyon, görüntü netliği, ses özellikleri ve akıllı deneyimlerle ön plana çıkıyor. Gelişmiş NQ8 3. Nesil AI işlemciyle donatılan Neo QLED 8K, Samsung'un en yeni televizyon serisi olarak yer alıyor.

Nöral ağlarında 64'ten 512'ye sekiz kat artışla geliştirilen işlemci, bir önceki modele göre iki kat daha hızlı çalışan televizyon, giriş kaynağından bağımsız olarak net detaylar ve etkileyici bir görüntüleme deneyimi sunuyor.

AI 8K Yükseltme Pro özelliğiyle, programlar ve filmler, 8K ekrana yakın bir değerle eşleşen içeriklere dönüştürülüyor. Neo QLED 8K, yapay zeka ses teknolojisiyle desteklenen detaylı bir ses deneyimi sunuyor. Geliştirilen Aktif Ses Yükseltici Pro özelliği, diyalogları arka plan gürültüsünden ayıklayarak her kelimenin net duyulmasını sağlayan yetenekler sunuyor.

Neo QLED 8K ayrıca kullanıcı ihtiyaçlarını anlayan ve bunlara uyum sağlayan yapay zeka özelliklerine de sahip. Oynanan oyunlarda devreye giren AI Otomatik Oyun Modu, sürükleyici ve heyecanlı bir oyun deneyimi sunmak için görüntüleri ve sesi optimize ediyor. AI Görüntü Modu ise her sahnenin görüntüsünü kullanıcı tercihine göre ayarlarken, AI Energy Modu, görüntü kalitesinden ödün vermeden güç tasarrufu sağlıyor.

Neo QLED 8K serisi, QN900D ve QN800D olmak üzere iki modelde, 65, 75 ve 85 inç boyutlarında satışa sunuluyor.

- Neo QLED 4K, OLED ve ses cihazları

2024 Neo QLED 4K serisi, en yeni Neo QLED 8K televizyonların en yeni özelliklerini sunuyor. NQ4 2. Nesil AI İşlemciyle desteklenen özellikler izleme deneyimini geliştiriyor.

Neo QLED 4K, farklı görüntüleme ortamlarına hitap etmek üzere 55 ile 98 inç arasında değişen boyutlarda satışa sunulacak.

Elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli? Torbalı, torbasız sulu, dikey çeşitleri ve özellikleri Elektrikli süpürge alırken nelere dikkat edilmeli? Torbalı, torbasız sulu, dikey çeşitleri ve özellikleri

Samsung ayrıca, her türlü aydınlatma koşulunda derin siyahları ve net görüntüleri koruyan, rahatsız edici yansımaları ortadan kaldıran UL onaylı dünyanın ilk Glare-Free (Parlamasız) sertifikalı Samsung OLED televizyonunu de tanıttı.

Samsung'un sunduğu 2024 serisi, Kablosuz Dolby Atmos ve 11.1.4 kanal kurulumuna sahip en yeni Q-Serisi ses çubuğu Q990D'yi de içeriyor. Bu özellikler arasında, titreşimle odayı kaplayan sesler veren için Sound Grouping ve kişisel dinleme seçeneği gibi yenilikler yer alıyor.

Ultra ince üretilen S800D ve S700D ses çubukları, yerden tasarruf sağlayan tasarımlarına sahip.

Tüm Samsung ses çubukları, Samsung televizyonlarla ses çubuklarını entegre eden Q-Symphony gibi gelişmiş ses teknolojileriyle donatıldı.

Samsung ayrıca birçok uygulamayı bir araya getirerek birleşik bir akıllı ev platformu Samsung Daily+'ı da tanıttı. Platformda uygulamalar, SmartThings, iletişim ve çalışma alanı olarak sınıflandırıyor ve her bir kategori kullanıcının yaşam tarzını ve evin farklı alanlarını geliştirmeyi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Görsel Ekran İş Birimi Başkanı SW Yong, "Yapay zekayı geleneksel izleme deneyimlerinin ötesine geçecek şekilde ürünlerimize entegre ederek ev eğlencesinin sınırlarını zorluyoruz." açıklamasında bulunan Yong, "Sadece muhteşem izleme deneyimi sunmakla kalmayan bu yılki ürün yelpazemiz, aynı zamanda tüketicilerimizin yaşam tarzlarına anlamlı bir şekilde katkıda bulunan ürünlerle inovasyona olan bağlılığımızın kanıtı niteliğinde." ifadelerini kullandı. -AA

Editör: Sena ERDOĞAN