Devlet Demir Yolları GAR Müdürlüğü Personelleri ve  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Merkeze Bağlı Okul Müdürlerine Sıfır Atık Projesi Ve Sıfır Atık Belgesi (Temel Seviye) eğitimleri düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce kamu kurum ve kuruluşlarını kapsayan Sıfır Atık projesi eğitimleri gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen eğitimler doğrultusunda Devlet Demir Yolları Erzincan Gar Müdürlüğü Personellerine Sıfır Atık Projesi ve Geri Dönüşümün önemi hakkında eğitim programı düzenlendi. Eğitim’ de Sıfır atık projesinin önemi ve atıkların kaynağında ayrı toplanarak geri dönüşüme kazandırılması hakkında gerçekleştirilen eğitimlerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Okul Müdürlerine Sıfır Atık Projesi, Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS) uygulaması, Sıfır Atık Bilgi Sistemi ve Sıfır Atık Belgesi (Temel Seviye) belge başvuruları konusunda bilgilendirme eğitimi yapıldı. Eğitimde uygulamada karşılaşılan sorunlar ’da karşılıklı görüş alış verişinde bulunularak, okullara sıfır atık belgesi verilmesi sırasında Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından başvuru kısmında teknik destek verileceği’ de belirtildi. Sıfır Atık eğitimleri belirlenen takvim doğrultusunda devam edecek.

Editör: Doğu Gazetesi