Son zamanlarda sıklıkla artan göz tansiyonu vücudun en önemli işlevini yani görmeyi etkileyen bir sağlık problemi olarak karışımıza çıkıyor. Hastalığın erken aşamalarda teşhisi ve etkili tedavi yöntemleri, görme kaybını önlemek adına kritik öneme sahip.

"Glokom" olarak adlandırılan göz tansiyonu, göz içi basıncının artması sonucu ortaya çıkıyor ve optik sinire zarar vererek kalıcı görme kaybına neden olabiliyor.

Göz tansiyonu, genellikle göz içindeki sıvının normalden fazla bir şekilde üretilmesi veya drenaj sisteminin düzgün çalışmaması sonucu oluşuyor.

7 adımda pürüzsüz ve dümdüz bir cilde sahip olmak gerçekten mümkün 7 adımda pürüzsüz ve dümdüz bir cilde sahip olmak gerçekten mümkün

Glokom, özellikle belirgin belirtiler göstermeden ilerleyebiliyor, bu nedenle erken teşhisi zorlaştırabiliyor. Göz tansiyonunun erken teşhisi ve etkili tedavisi için düzenli göz muayenesi olmak önem arz ediyor.

Göz Tansiyonu Belirtileri Nelerdir?

Göz tansiyonu hafif baş ağrılarına veya göz ağrılarına neden olabilir. Bu ağrılar genellikle belirgin bir sebep olmaksızın ortaya çıkabilir ve zaman içinde artabilir.

Hastalık ilerledikçe, görme alanında daralma meydana gelebilir. Bu durum, gözün kenarındaki nesnelerin fark edilememesi veya kaybolması şeklinde ortaya çıkabilir.

Görme kalitesinde azalmaya ve böylece bulanık görmeye neden olabilir. 

Göz tansiyonu, göz yüzeyinde tahrişe ve kızarıklığa neden olabilir.

Özellikle az ışıklı ortamlarda gece görüşünde zorluk yaşanabilir. 

Renk algısında değişikliklere yol açabilir. Renkler soluk veya soluk görünebilir.

Göz tansiyonu bazen baş dönmesine ve denge kaybına neden olabilir.

Nadir durumlarda, göz tansiyonu gözdeki iris renginde değişikliklere neden olabilir. 

Editör: Sena ERDOĞAN