FARKLI SPOR BRANŞLARINDA KURS VERİLECEK

           Fen-Edebiyat Fakültesi Sekreteri ve Proje Koordinatörü Rıfkı Erdem, Fakülte Spor Merkezi'nce SODES projesi kapsamında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rıfkı Erdem, “İçki öldürür, kumar söndürür, spor güldürür; Fakültemiz Öğrenci Spor Merkezince SODES kapsamında hazırlanan proje ile 150’si ilkokul, 150'si ortaokul olmak üzere 300 öğrenciyi spora başlatmayı hedefliyoruz. Basketbol, Voleybol, Futbol, Badminton ve Su Sporları olmak üzere spor kurslarının her branşta haftada 5 saat olmak üzere toplam 80 saat eğitim verilecek.” dedi.
Erzincan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, proje ile spora başlaması sağlanacak 300 öğrenci içerisinden gelecekte nice şampiyonlar çıkacağına inandığını vurgulayarak, “Bizler sizler için varız, sizler için ne kadar çok gayret edersek ve sizler de ne kadar çok çalışırsanız çok iyi yerlere geleceksiniz. Sizlere sunulan bu şansı iyi değerlendirmelisiniz.” şeklinde konuştu.
SODES Projesinin bölgede uygulanmasının oldukça isabetli olduğunun belirten Belediye Başkanı Yüksel Çakır, bunların sonuçlarıyla birlikte görüldüğünü söyledi.

SODES YÖRELERDE ÖNEMLİ SONUÇLAR VERİYOR

               Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Doğu ve Güneydoğu bölgelerini kapsayan SODES'in, henüz 5. yılına bile ulaşmadan uygulandığı yörelerde çok önemli sonuçlar verdiğini söyleyerek, kurumların bu tür projelerde yer almasını önemsediklerini ifade etti. Vali Akdemir, “SODES 2009’dan bu yana yaklaşık 4 yılda 17.5 milyon TL katkı sağlamıştır. İlimizde halen 31 SODES projesi devam ediyor, 34 de yeni proje başlayacak. Erzincan’da topluma kazandırılacak kesimlerle temas fırsatı sağlayan bu tür projeler kesintiye uğramadan sürdürülmelidir.” şeklinde açıklamada bulundu. Proje tanıtım toplantısı, üniversite sosyal tesislerinde verilen kokteyl ile sona erdi.
     
Editör: Doğu Gazetesi