Trabzonspor'un başaralı oyuncusu Olcan Adın, bu sezon takımın oynadığı tüm maçlarda forma giyerek teknik direktör Mustafa Akçay'ın prenslerinin başında yer aldı. Oyuncu 28 maçın tamamında forma giyerek üst düzey performans sergiledi.

Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı tüm maçlarda forma giyen Olcan Adın, maçların tamamında forma giyerek teknik direktör Mustafa Akçay'ın vazgeçilmezi oldu. Bordo-mavili takımın Avrupa'da oynadığı 12 maçın tamamında forma giyen, Spor Toto Süper Lig'de oynanan 15 maçta forma giyen oyuncu Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 maçta forma giydi. Karadeniz ekibinin bu sezon oynadığı 28 maçın tamamında forma giyen oyuncu 2 Bin 500 dakika sahada kaldı. Söz konusu maçlarda ilk 11'de sahaya çıkan ve her maçı tamamlayan oyuncu, sol bek olarak başladığı ligde daha sonra ileri uca çekilince toplam 9 gol atarken, 10 asistle de takımın en çok gol pasını veren oyuncusu oldu.

Trabzonspor'un başaralı oyuncusu Olcan Adın, takımda en çok forma giyen oyuncu olurken, teknik direktör Mustafa Akçay ile performansı da arttı. 2011-12 sezonu devre arasında Gaziantepspor'dan 3 Milyon 250 Bin Euro'ya transfer olan oyuncu yarım sezonluk dönemde Spor Toto Süper Lig, Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 23 maçta forma giydi. Söz konusu maçlarda 6 gol atan oyuncu 2 asist ile sezonu tamamladı. 2012-13 sezonunda ise 42 maçta forma giyen Olcan, söz konusu maçlarda 9 gol atarken 14 asist ile sezonu tamamladı. Olcan Adın, teknik direktör Mustafa Akçay'ın göreve başladığı 2013-2014 sezonunda ise bordo-mavili takımın oynadığı tüm maçlarda forma giyen oyuncu geçtiğimiz sezonun tamamında elde ettiği performansı bu sezonun yarım dönemlik bölümünde elde etmeyi başardı.

Gaziantepspor'dan, Trabzonspor'a transfer olmasıyla değerini 4 Milyon 500 Bin Euro'ya çıkartan Olcan, hem ligde hem Avrupa'da gösterdiği performans ile uluslararası transfer piyasasındaki değerini sırasıyla 5 Milyon 500 Bin Euro, 5 Milyon 700 Bin Euro ve son olarak 6 Milyon 200 Bin Euro'ya yükseltti.

Kaynak: iha