Erzincan Refahiyespor takımı Ramazan Silin'in Teknik Direktör olarak takımın başına geçtiğinden bu maça kadar 9 maçta 8 galibiyet ve bir beraberlik elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Geçen sezon yine ligin başında istenilen skorlar elde edilmeyince takımın başına gelen Tecrübeli Teknik Direktör Ramazan Silin üst üste 17 puan toplamıştı. Silin; bu sezon bu kez Keciörengücü karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle üst üste 25 puan toplamayı başardı. 2012-2013 Futbol sezonun ilk yarısını 24 puanla kapatan Yeşil Beyazlı takım ilk yarının bitimine 1 hafta kala 30 puana ulaştı.
Teknik Direktör Ramazan Silin Takımın başına geldiğinde Erzincan Refahiyespor ligde 15.sırada bulunurken, son hafta alınan galibiyet ile ligde 4.sıraya yükseldi. Son haftalarda aldığı galibiyetlere bir yenisini daha ekleyen Erzincan'ın Türkiye Profesyonel liglerdeki tek temsilcisi Yeşil Beyazlı Erzincan Refahiyespor Takımı’nda malzemecisinden, teknik heyetine, futbolcusu ve yöneticinden mutlusu yok. Alınan galibiyetler yüzleri güldürmeyi devam ediyor. Erzincan Refahiyespor, Erzincan'da ligin 16. haftasında karşılaştığı Keçiörengücü karşılaşmasının ilk yarısında rakibine kurduğu üstünlüğü 17.Dakikada Ahmet Eren ve 37.Dakikada Serhan’la bulduğu gollerle 2-0 önde kapatmayı başardı.
            Erzincan Refahiyespor’un 2-0 kazandığı karşılaşmayı Mardin Bölgesi hakemlerinden Mehmet Baytekin yönettiği karşılamada yardımcılıklarını Mardin Bölgesi hakemlerinden Selman Timur, Mardin Bölgesinde Mehmet Mübarek Bora yaparken, 4.Hakem olarak Siirt Bölgesinden Aykut Oktay yaptı.
İlk yarıda bulduğu goller ile 2-0 önde kapatan Erzincan Refahiyespor takımı ve Keçiörengücü takımları ikinci yarıda gol atmayı başaramayınca karşılaşma Erzincan Refahiyespor lehine 2-0 tamamlandı.
 Ligin 16 haftasında kendi evinde Keçiörengücü’nü 2-0 yenen Yeşil Beyazlı Erzincan Refahiyespor, oynadığı 16 karşılaşmada 9 galibiyet, 4 yenilgi alırken 3 maçta da berabere kaldı. Erzincan Refahiye spor rakip filelere 19 gol atarken, kendi kalesinde 9 gol gördü. Yeşil-Beyazlı takım ligde topladığı 30 puanla ligde 4.sıraya yükseldi. Erzincan Refahiyespor takımı önümüzdeki hafta Diyarbakır Deplasmanında Yeni Diyarbakırspor ile karşılaşacak.
Erzincan Refahiyespor- Keçiörengücü: 2-0
Hakemler: Mehmet Beytekin***, Selman Timur***,Mehmet Mübarek***
Erzincan Refahiyespor: Burak Kapan***,Sertaç Eren***,Evren Horozal****,Okan Akdeniz***,Sefa Durmuş****,Yusuf Atay***,Eren Ahmet Balkan***(Mustafa Avcı**),Mehmet Enes Sığırcı***(Ahmet Çetinkaya***),Mustafa Kemal Küçük***(Hüseyin Teker**),Eyüp Rıdvan Karakaş***,Serhan Yılmaz***
Keçiörengücü: Burak Onur***,Sinan Morgil**(Mehmet Yılmaz**),Osman Özçelik***,Hüseyin Güngör***,Ali Rıza Durmaz***,Tolgahan Erbay**,Yıldıray Koçal***,Mikail Koçak**,Ahmet Baykal***,Emrah Ekmekci**(Yahya Alpaslan*) ,Hasan Üstübücü**
Goller: Dk.17 Eren Ahmet Balkan, 37. Serhan Yılmaz ( Erzincan Refahiyespor) 
Editör: Doğu Gazetesi