Kötü koku yayan elektrikli süpürgelere uygulanacak oldukça basit yöntemler süpürgenin eski haline dönmesini sağlayabilir. Bunun için öncelikle süpürgenin neden kötü koktuğuna bakmak gerekir...

Elektrikli Süpürgeler Neden Kötü Kokar?

1-Küf 

Islak bir halıyı veya nesneyi süpürgek makinenin içerisinde zamanla küf oluşmasına neden olur. Küf partikülleri süpürge torbalarında ve filtrelerde bulunabilir ve kötü kokuya neden olur.

2-Kayış

Süpürgenin kayışları kauçuktan yapılır. Kılların arasına sıkışan saçlar fırçanın doğru şekilde dönmesini engelleyerek kauçuğa zarar verebilir. Gerilmiş ve aşırı kullanılmış kayışlar kötü kokuya neden olur.

3-Toz

Süpürge tozun yanı sıra kurutulmuş yiyecek gibi partikülleri de çeker. Toz torbasında ve haznesinde toz birikmesi ise kötü kokuyla sonuçlanır.

4-Evcil hayvan tüyü

Süpürüler evcil hayvan tüyleri ve kepekleri zamanla kötü kokuya neden olur ve cihazın içine işler.

Kötü koku nasıl giderilir?

İlk olarak toz haznesini veya torbasını çıkarın içerisindeki pisliği çöpe atın ve sabunlu bez yardımıyla temizleyin. Olası küfü öldürmek için az miktarda beyaz sirke veya karbonat kullanımı önerilir.

Filtreniz yıkanabiliyorsa, etrafındaki tozu alın ve soğuk su altında durulayın. Su berrak akana kadar filtreyi durulayın.  Ardından filtreyi geri yerleştirmeden önce 24 saat boyunca kurutun.

Filtre yıkanabilir değilse, değiştirin. Filterelerin normal kullanımda 12 ayda bir değiştirilmesi gerekir.

Döner fırçaların yılda en az bir veya iki kez temizlenmesi gerekir. Bunu yaparken süpürgenin fişinin çekili olduğundan emin olun.

Ardından süpürgenin hortumunu yıkayın.

Ardahan Posof’ta yetişen doğal ve renkli mısırlar görenleri şaşkına çeviriyor Ardahan Posof’ta yetişen doğal ve renkli mısırlar görenleri şaşkına çeviriyor

Karbonat

 Toz torbasının deliğinden içeriye birkaç çay kaşığı karbonat serpin. Cihazınız bir toz haznesi ile birlikte geliyorsa, toz haznesinin içinin yan kısımlarına serpin.

Uçucu Yağlar

1 litrelik sprey şişesine yaklaşık 30 damla uçucu yağ ekleyin. Su ile doldurun ve bir çay kaşığı karbonat ekleyin. Torbanın veya haznenin içine hafifçe püskürtün. Bu yöntem süpürgenin harika kokmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda küfle mücadele eder.

Editör: Sena ERDOĞAN