Şehrimizin bütün alt yapı şebekeleri yenilenmiş, asfalt yollar, kaldırımlar tamamlanma aşamasına gelmiş ve yeni projelerle, kentsel dönüşümlerle ilimiz modern bir hale gelmiştir. Her nedense bu üç proje yıllarca hep ihmal edildi. Daha evvel de her biri için muhtelif zamanlarda hatta yeniden yazdım. Ama bu güne kadar nedense bu eksikler hiç ele alınmadı. .

         Ekşi Su tesislerinin giriş tarafındaki Horhor Ilıcası, bilinmeyen yönleriyle bir dünya harikasıdır. Ne yazık ki, ilimizdeki bu nimet yıllardır boşa akıp gitmektedir Belki de mineralleri bakımından en zengin kaynak suyudur. Üzerindeki sarı tordular magnezyum ve kükürt deposudur. Yaşanan tecrübe ve şifalarda, lif zedelenmelerinde, hemoroit, tedavilerinde, cilt romatizma ve mantar hastalıklarında göz ardı edilmeyecek şifaları mevcuttur. Yoksa doğu şehri olduğumuz için mi bunca yıl tanıtılmadı, ihmal edildi?

          Birinci proje: Bu ılıcanın taban yüzeyi taş ve atıklardan temizlenerek kumlanmalı. Etrafı duvarlarla kapatılıp ortadan bir duvarıyla ikiye ayrılarak şanına yakışır şekilde etrafı mermerlerle kaplanmalıdır. Kadın ve erkekler için birer soyunma yerleri yapılmalı ve ana girişinde bir görevli nezaretinde jetonlu giriş kapısı konularak hizmete açılmalıdır. Hem belediyemiz için tükenmez bir kaynağı, hem de ilimize yabancı yerli turist çekeceği kanaatindeyim.  

          İkinci proje: Bu güne kadar hep unutulan, en fazla ihtiyaç duyulan ve fazla masraf istemeyen, numaralama sistemleridir. Bu uygulama Demir Kent belediyesinde yıllar önceden vardı. Her nedense bu noksanlık halen ihmal edilmektedir. Zira kavşaklarımızda cadde isimleri ve sokak numaraları yazılı yön işaretleri yok. Keza sokak aramalarda sıkıntılar var çünkü sokak köşe başlarındaki numaralar ya silinmiş ya da duvarları kaldırıldığından etrafta sokağı tanıyan birilerini arıyoruz. Her köşe başına direkleri üzerine mahalle ve sokak numaralarına bir an önce kavuşturulmalıdır.

         Üçüncü proje: Tamamen masrafsız olup şehrimize dinlenme ve görsellik kazandıracaktır. Cadde ve parklarda kesilen yaşlı ağaçlar var. Bu ağaçlar toprak hizasından kesilerek o tarih yok edilmektedir. Ama bu ağaçlar toprak hizasından değil de 60 santim yukarıdan düz bir şekilde kesilerek verniklenip hizmete sunulmalıdır. Keza ve dip taraflarındaki boşluklar beyaz taşlarla süslemelidir. Keza cami bahçelerimizde ve park bahçelerde oturma bantları var, üzerlerine serçe ve karga işliklerinden kimse oturmuyor. Bu bantların üzerleri siperlenmesi halinde hem temiz, hem de görsellik kazandıracaktır.